הסבר בדיקה של ראומטולוג ואורטופד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר בדיקה של ראומטולוג ואורטופד
    מתן
    24/12/2008

שלום קוראים לי מתן אני חייל חצי שנה בן 20 היו לי כאבים בברכים ובכפות הרגלים עקבים וקרסולים עם התגייסותי לצבא הכאבים התגברו הפנו אותי למיפוי עצמות ותוצאות המיפוי היו : טנו סינוביטיס דיפוזית בשתי הברכיים,קרסולים וכפות הרגלים .בולטת בעיקר טנדוניטיס פטלרית דו צדדית. ברוסטיס (plantar fasciitis) . ללא ממצעים פתולוגיים נוספים במיפוי. לאחר מכן הלכתי לאורטופד ד"ר אלברט אשרף מב"ח הלל יפה והוא המליץ לי על נעלים רכות עם מדרסים והפנה אותי לבדיקה של ראומטולוג השאלה הראשונה שלי היא מה זה נעליים רכות ? ואם יכול להיות שהכאבים היא מהנעל הצבאית? והאם אני צריך לנעול נעליים צבאיות עם מדרסים או נעלי ספורט אזרחיות עם מדרסים? אחרי זה הלכתי לראומוטולוג ד"ר רוזין אלכסנדר מב"ח רמבם הוא רשם לי באבחנות את הדברים האלה: arthralgia mult joints tendinitis flexor ankles והמליץ לבצע את הדברים האלה: crp, ese, hla b27, hla b51. ופיזותרפיה על ברכיים וקרסולים השאלות שלי הם מה אומרות האבחנות מה אומרות ההמלצות ? דרך אגב אם יש דבר כזה hla b51 כי בצבא לא מצאו אותו ובקשר hla b27 אמרו לי לעשות את זה ברמבם וברמבם אמרו לי שלא עושים את זה שם אולי אתה יודע באיזה מחלקה אני צריך לעשות את זה בבקשה להתייחס ברצינות לשאלות כי הרופאים של הצבא מזלזלים תודה מתן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למתן

ד''ר יעקב אבלין
    24/12/2008

מתן שלום,
    הממצאים שאתה מתאר במפוי מראים שקיימת דלקת המערבת מספר גידים בגפיים התחתונות. מפוי עצמות היא בדיקה רגישה מאד, כלומר היא קולטת גם דלקות קלות ובעיות מסוגים שונים, אך איננה בדיקה ספציפית. כלומר, מהממצאים במפוי לא ניתן לקבוע את הסיבה המדוייקת לממצאים. הממצאים עלולים להיות תוצאה של מחלה דלקתית כללית, כלומר סוג של דלקת מפרקים או גם קשורים למאמץ יתר, לחבלות וכו'.
    הנעליים הרכות כשמן כן הן כלומר נעליים צבאיות רכות וגמישות יותר ועל פי רוב הן נוחות יותר מהנעליים הרגילות. השאלה לגבי מדרסים תלוייה במבנה כף הרגל. כך למשל אם קיימת בעייה של רגל שטוחה או בעייה אחרת במבנה כף הרגל, שימוש במדרסים יכול לעזור. את זה צריך לקבוע האורטופד אשר בודק את צורת כף הרגל.
    הבדיקות אליהן נשלחת על ידי הראומטולוג מטרתן לנסות למצוא סימנים למחלת מפרקים דלקתית אשר עשוייה להסביר את דלקות הגידים. ESR ו - CRP הן בדיקות כלליות המראות על פעילות דלקתית כלשהיא (שוב - בדיקות רגישות אך לא ספציפיות) ואם הן תקינות לגמרי זה מפחית את הסכוי שמדובר בדלקת מפרקים. שתי הבדיקות האחרות הן בדיקות גנטיות אשר מחפשות סמנים גנטיים אשר אופייניים למחלות מפרקים ספציפיות. HLA-B27 הוא סמן גנטי אשר שכיח אצל חולים הסובלים ממחלה הנקראת Ankylosing spondylitis (בעברית צחה - קדחת מקשחת). זוהי מחלה דלקתית המערבת את עמוד השדרה, האגן, מפרקים גדולים וגידים. אגב הסמן הגנטי הזה אינו מופיע אצל כל החולים ומצד שני לא כל מי שיש לו את הסמן חולה במחלה. אפשר לבצע את הבדיקה במספר בתי חולים לרבות איכילוב ותל השומר. HLA B51 הוא סמן גנטי אחר אשר אופייני למחלה דלקתית הנקראת מחלת בכצ'ט - מחלה רב מערכתית הגורמת לכיבים בפה, פריחות שונות ופגיעה במפרקים, עצבים וכו'. (ממה שסיפרת אבחנה זו לא נשמעת סבירה במיוחד.) גם אותה אפשר לעשות בבתי החולים שהזכרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתן

ד''ר יעקב אבלין
    02/02/2009

מתן שלום
    כאמור בדיקת HLA-B51 היא סמן גנטי אשר מופיע בשכיחות מוגברת במחלות מסויימות כמו במחלת בכצ'ט. מצד שני לא כל מי שנושא את הסמן הזה חייב להיות חולה. להיפך: רוב הנשאים אינם חולים כלל. לכן עצם העובדה שמצאו סמן כזה אינה מוכיחה שאתה סובל ממחלה זו או אחרת וחשוב מאד להתייחס לממצא במסגרת הסימפטומים מהם אתה סובל. אם למשל אתה סובל מפצעים חוזרים בפה, פריחות שונות, כיבים באיזור איברי המין, דלקות עיניים קשות ועוד - אז לממצא יש חשיבות רבה. אם שום דבר מאלה אינו קיים אצלך - רוב הסיכויים שאין לממצא חשיבות. בכל מקרה כדאי לשוב אל הראומטולוג אשר הזמין את הבדיקה (ומן הסתם חשב שהיא רלבנטית עבור המקרה שלך) ולהתייעץ איתו לגבי המשמעות במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו