כאבי רגלים,האם מדובר בדלקת פרקים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי רגלים,האם מדובר בדלקת פרקים?
    נופר
    25/12/2008

שלום רב. שמי נופר שליקאר ואני בת 19 לפני חודשיים התגייסתי, לפני הגיוס החלו לי כאביים בברכים בכפות הרגליים ובקרסוליים פניתי לאורטופד, הוא ערך לי צילום ואמר שהכל תקין. בתקופת השירות הסדיר הכאבים הלכו והחמירו לכן הופנתי שוב לאורטופד שבדק אותי במשך 2 דק' ואמר שאין לי כלום שקשור לתחומו ויכול להיות שמדובר בדלקת פרקים, לכן הוא והפנה אותי שוב לרופא יחידה שזה הפנה אותי לבדיקות מעבדה ראומוטלוגיות ולמיפוי עצמות ואז לראומוטולוג. ערכתי את בדיקות המעבדה הראומוטלוגיות ולאחר שבוע רופא היחידה התקשר אליי וזימן אותי אליו בטענה שהבדיקות לא יצאו טובות. יום רביעי הגעתי לרופא ובגלל שהיה גשם לא היה לו מחשב והוא לא יכל לראות מה בדיוק בבדיקה לא יצא בסדר הוא רק חזר וטען שאם הוא זה שזימן אותי אז משהו לא יצא בסדר. מחדל!!!! אציין שהכאבים נוראים וחזקים במיוחד כשאני קמה מהשינה, או עולה במדרגות. שאלתי היא האם דרך בדיקות מעבדה ראומוטלוגיות אפשר לאבחן דלקת פרקים? ואם לא מה ניתן לאבחן דרך בדיקות אלו? אציין שסבלתי בעבר מאנמיה, ואולי זה חזר שוב, האם ניתן לאבחן זאת בבדיקות הנ"ל? אודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לנופר

ד''ר יעקב אבלין
    27/12/2008

נופר שלום,
    בדיקות מעבדה הן אחד הכלים לאבחנה של דלקת מפרקים, אבל לא היחיד ולא תמיד החשוב ביותר. האבחנה מבוססת קודם כל על סיפור המחלה, כלומר על המאפיינים הקליניים של המחלה (איך התחיל, איזה מפרקים מעורבים, איזה מחלות רקע קיימות וכו') ועל בדיקת המפרקים על ידי ראומטולוג. לאחר מכן הבדיקות ותוצאות הצילומים יכולים לתרום מידע נווסף לאבחנה.
    לגבי אנמיה, בדיקות מעבדה בהחלט יכולות לגלות את נוכחות הבעייה ואת מאפייניה (איזה סוג של אנמיה) למרות שבדרך כלל יש צורך בבדיקות נוספות כדי לגלות את הסיבה לאנמיה (למשל: למה קיים חוסר בברזל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו