רמיקיד או אנברל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמיקיד או אנברל
    משה
    30/12/2008

אני סובל מספר שנים מדלקת מפרקים פסוריאטית. הוצאו לי שני טיפולים האחד זריקות Enbrel 25mg פעמיים בשבוע והשני עירוי של תרופת רמיקיד. שתי התרופות אני מבין טכנולוגיות ועובדות באותו מישור של ה- TNF . רציתי לדעת האם יש הבדל במבחן התוצאה של אחת לעומת השניה פרט לזה שהן מיוצרות על ידי שתי חברות שונות ומה עדיף לבחור ? בהתחשב בתופעות הצד אם יש כאילו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמיקיד או אנברל

הוספת תגובה

• למשה

ד''ר יעקב אבלין
    01/01/2009

שתי התרופות שהזכרת מנטרלות את פעילות חלבון ה - TNF דרך מנגנונים שונים. ה - TNF הוא חלבון מרכזי בתהליכי דלקת וניטרולו מביא להפחתה משמעותית של פעילות הדלקת. יעילותן של התרופות די דומה אם כי הרמיקייד עשוי להתחיל לפעות מעט יותר מהר כיוןן שהוא ניתן במינון גבוה יחסית. הרמיקייד ניתן בערוי תוך ורידי המצריך מספר שעות (מעין אשפוז יום) אחת למספר שבועות (בד"כ אחת ל - 6 שבועות). האנברל ניתן כזריקות תת עוריות פעמיים בשבוע ולרוב החולים לומדים לבצע את הזריקות בעצמם. שיקולי הנוחות של החולה בהחלט משמעותיים בבחירה בין השניים. יש לציין שכיום קיימת גם תרופה שלישית השייכת לקובצה זו והיא הומירה, הניתנת בזריקות תת עוריות אחת לשבועיים וגם יעילותה דומה לשתי הראשונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו