בכצט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכצט
    ציונה
    07/01/2009

שלום שמי ציונה ומזה כ 25 שנה אני חולה במחלת בכצט ומאז אני מקבלת אולטראלאן 5 מיליגרם פעם ביום .כשיש החמרה מעלים לי את המינון כבר כחצי שנה יש לי תופעות של חולשת שרירים ברגליים, עייפות במאמץ וקושי בתיפקוד.עברתי בדיקות נוירולוגיות כמו EMG, אקו , אולטר וכו והכל תקין.מדי פעם אני כמה בבוקר עם פריחה אדומה על כל הפנים. יום אחד אני בסדר ולמחרת על הפנים.הרגשתי היא שזה מהסטרואידים. רציתי לדעת את דעתך?האם בכלל יש תחליף לסטרואידים?האם יש לך רעיון למה יש לי את כל התופעות הללו. מתוסכלת נורא תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכצט

הוספת תגובה

• לציונה

ד''ר יעקב אבלין
    07/01/2009

ציונה שלום,
    הטיפול במחלת בכצ'ט עשוי לכלול תרופות שונות בהתאם למעורבות של איברים שונים על ידי מחלה רב מערכתית זו. כולכיצין היא תרופה ותיקה ונוחה לשימוש אשר עשוייה להועיל לחלק מהתופעות (אפטות בפה, פריחות, כאבי מפרקים). במקרים בהם יש מעורבות מסוכנת וקשה כמו למשל פגיעה במערכת העצבים המרכזית יש צורך בתרופות אנטי דלקתיות חזקות כולל תרופות ציטוטוקסיות (הדומות לכמותרפיה). כמובן רצוי להשתדל להמנע מטיפול ממושך בסטרואידים (כמו אולטראלאן) בגלל תופעות הלוואי הרבות של תרופות אלו המופיעות בטיפול ממושך. תופעות אלו כוללות בין היתר חולשת שרירים ופריחות בפנים כמו שאת מתארת, כך שאכן יתכן שמדובר בתופעות לוואי במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף טיבעי לכולכיצ'ין

שירה
    08/01/2009

גם אני סובלת מאפטות בפה, וחברה המליצה לי על פתרון טיבעי במקום כולכיצ'ין זאת בעצם משחת שיניים בשם "ויקו" שמייצרים בהודו אבל יש בה כל מיני צמחים וכורכום שהוא מפסיק דימומים ודלקות בצורה טיבעית, המשחה ממש עוזרת לדלקות חניכיים וזיהומים בפה בכלליות, ואפילו לאפטות והרפס. פשוט מורחים קצת על הפצע וזה מקל תוך כמה דקות וזה טיבעי לחלוטיין! לי הביאו את המשחה מהודו אבל אולי מוכרים אתה גם בארץ.... בכל מקרה בהצלחה אולי זה יביא לך להקלה מהירה בנושא אחד של הפצעים בפה. ורפואה שלמה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו