mooren ulser

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• mooren ulser
    אלי
    07/01/2009

שלום שמי אלי בן 31 ואני סובל ממחלה נדירה בעין "מורן אלצר" שמה.כתוצאה מכך רופאי העיניים החליטו שתרופה בשם פרדניזון אמורה לעזור לי, אכן אחרי 3 שנות סבל (לפני שגילו שזו אכן המחלה)התרופה עזרה. היום אני נמצא במצב שאני נוטל את התרופה כמעט שנה (בהדרגתיות מ-60 מ"ג עד 5 מ"ג) 9 חודשים אחרונים 5 מ"ג ביום. אני מרגיש חולשה כללית בגוף, בחורף הנוכחי כבר 4 פעמים הייתי חולה בשפעת (מה שלא היה מעולם) ,מקרה לפני כ-שבועיים של יציאה עם דם ,דלקת באוזן וכו'. להלן מכתב מפורום רופאי העיניים. שלום אלי, (דר' שמואל לברטובסקי) תודה על התמונות. מעיון בהם גם אני מתרשם שכנראה מדובר במחלת מורן. המחלה נדירה ולכן האבחנה אינה תמיד פשוטה. זוהי מחלה מורכבת וכרונית שבה הגוף מייצר נוגדנים כנגד מרכיבי הקרנית וכתוצאה מכך נגרם נזק בהיקף הקרנית בעיקר. הטיפול הראשוני הוא ע"י מתן סטרואידים, אך לאחר מספר שבועות יש צורך להוסיף לטיפול תרופות ציטוטוקסיות המדכאות את המערכת החיסונית. כאמור, אין מדובר במחלה קצרה, אך נתן לדכאה עם הטיפול הנ"ל. מנסיוני אני יודע שהטיפול בה יכול להמשך חודשים ואף שנים. רצוי שהטיפול בך ינתן ע"י שיתוף פעולה בין רופא עיניים המתמחה במחלות חיצוניות ורופא פנימי המתמחה במחלות ראומטולוגיות בהצלחה האם יש סיבה לדאגה? כמה זמן לדעתך ניתן להשתמש בתרופה? לפי שיקול דעתך מה אליי לעשות בכדי איכשו לחזור למה שהייתי ? בתודה מראש אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    mooren ulser

הוספת תגובה

• לאלי

ד''ר יעקב אבלין
    12/01/2009

אלי שלום,
    כפי שאתה יודע מדובר אכן במחלת עיניים דלקתית כרונית ונדירה והטיפול בה הוא באמצעות תרופות המדכאות את פעילות מערכת החיסון לרבות סטרואידים ותרוםפות נוספות. כיום אתה מקבל מינון נמוך של סטרואידים וההחלטה בקשר לצורך במתן תרופות נוגדות דלקת חזקות יותר צריכה להתקבל בהתאם למצב העיני כלומר על פי דעתו של רופא העיניים. אם יש צורך בתרופות כאלו ניתן להתייעץ עם ראומטולוג הבקי בשימוש בתרופות אך בכל מקרה ההחלטות לגבי משך הטיפול ועוצמתו צריכות להתקבל על פי מצב העיניים. יש לציין שבמינון הנוכחי תופעות הלוואי אינן רבות או קשות אם כי כמובן אם ניתן - רצוי להגיע למצב בו מפסיקים לגמרי את הטיפול בפרדניזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו