ידיים מכחילות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ידיים מכחילות
    רויטל
    16/01/2009

שלום ד"ר יעקוב. שמי רויטל ואני בת 32 לאחרונה עברתי לגור באילת ומאז החלה לי תופעה של כפות ידיים מכחילות ואתמול כתם כחול עיטר מפרק שורש כף היד ואט אט נעלם ..יש לציין כי ישנו כאב נסבל בפרקי האצבעות. אשמח מאד לדעת מה פשר התופעה וכיצד לטפל בה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ידיים מכחילות

הוספת תגובה

• לרויטל

ד''ר יעקב אבלין
    17/01/2009

רויטל שלום
    התופעה שבה אצבעות הידיים (לרוב רק חלקן) מכחילות יכולה להתאים לתופעת רינו. במצב זה קיים כיווץ פתאומי של כלי דם בחלק מהאצבעות, המוביל ראשית להלבנה של האצבעות. בהמשך כאשר הרמת החמצן בדם יורדת האצבעות מכחילות. לבסוף כלי הדם מתרחבים חזרה ואז הצבע הופך לאדום. תופעה זו מופיעה לרוב בחשיפה לקור. תופעת רינו יכולה להתפתח ללא כל מחלה אחרת או במקרים אחרים עשוייה להיות סימפטום של מחלות שונות הקשורות לפעילות עצמית של מערכת החסון (מחלות אוטואימוניות). אמנם, על פי התיאור שלך לא ברור אם אכן מדובר בתופעת רינו קלאסית. אני ממליץ לפנות להערכה על ידי ראומטלוג ולנסות להראות לו את התופעה בזמן אמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים מכחילות

קרין
    15/12/2010

גם לי יש את התופעה של ידיים מכחילות, לא ברור לי למה זה קורה. בנוסף אני מרגישה קצת כאבים חלשים בהם...
    האם זה צריך להדאיג אותי? והאם יש סיבה לתופעה הזו? מהי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרין שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    15/12/2010

נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו