דלקת מפרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים
    נלי
    16/01/2009

שלום קארתי מאמר שאומר שאם מטפלים בדלקת מפרקים ממש שמגלים אותה בתרופות יעילות כמו מטוטרקסאטעם שילוב של עוד תרופה וסטרואידים ואפשר פשוט להחלים מהמחלה ואני שואלתלי גילו מההתחלה את דלקת המפרקיםרק שלי נתנו סטרואידים עם פלקווניל שאותם אני לוקחת כבר חצי שנה ורק היום הראומוטולוגית הוסיפה לי מטטורקסאט 4 כדורים בשבוע בנוסף לפלקווניל והיום אני עם כדור אחד של 5 הסטרואידים מאז שהורדתי את הסטרואידים ל5 יותר קשה בבוקר את המטוטרסאט אני לקחתי כבר פעם שנייה אני מקווה שזה יעזור השאלה שלי היא עד שהיא החליטה לתת לי את הטוטרקקסאט נגרם נזק יש לציין שכל בדיקות הדם תקינות וגם הצילומים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• לנלי

ד''ר יעקב אבלין
    23/01/2009

נלי שלום,
    הטיפול בתרופות כמו מטוטרקסאט ופלקווניל אינו מביא על פי רוב להחלמה מלאה מדלקת המפרקים אלא מפחית את פעילות הדלקת ועל ידי כך מונע נזקים למבנה המפרקים - שהם בלתי הפיכים. כלומר, גם אם הטיפול היה מתחיל בשלב מוקדם יותר לא ניתן היה להגיע להחלמה מלאה. יחד עם זאת מניעת נזק היא אחד המטרות החשובות של הטיפול ולכן ככל שמתחילים מוקדם יותר לטפל עם תרופות המדכאות את הדלקת קטן הסכוי לנזק. המטוטרקסאט היא תרופה יותר יעילה מהפלקווניל לעניין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו