אבץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבץ
    הילה
    22/01/2009

שלום, אני לוקחת מטוטרקסאט פעם בשבוע וזה גורם לי לנשירת שיער (לדברי הרופאה). היא נתנה לי אבצינק 3 כדורים ביום. האם זה בסדר? כי במרשם שבתרופה כתוב שמותר לקחת רק כדור אחד ביום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבץ

הוספת תגובה

• ללימור

ד''ר יעקב אבלין
    22/01/2009

אין הוכחה לכך שאבץ יכול למנוע את נשירת השיער הקשורה במטוטרקסאט ולכן לא הייתי ממליץ על טיפול זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער

לימור
    22/01/2009

אז מה עושים כשיש נשירת שיער? זה קצת מפחיד אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימור

ד''ר יעקב אבלין
    23/01/2009

באופן כללי אחד שהדברים שצריך להקפיד עליהם כדי לצמצם תופעות לוואי של מטוטרקסאט הוא לקחת חומצה פולית יום אחרי לקיחת התרופה (חשוב לא לקחת באותו יום כדי לא להפחית את יעילות הטיפול). אבל אם נשירת השיער הופכת לבעייה קשה צריך לשקול מעבר לתרופה אחרת במקום המטוטרקסאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו