סימנים ללופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימנים ללופוס
    צ
    24/01/2009

אני חולה מזה מספר שנים בלופוס, לפני שהתפרצה המחלה סבלתי מכאבי בטן וגב קשים, בבדיקות ההדמיה התגלו: טחול וכבד מוגדל , קשריות לימפה מוגדלות בשער הכבד וגם לימפות במפשעה. כמו כן סבלתי מכאבי פרקים, בדיקות הדם הראו סימנים ללופוס , אך לא ממצאים קליניים של המחלה, האם בעיקר כאבי הבטן החזקים שנדדו מצד אחד לעבר החזה ולאחר מכן לצד השני של הבטן וכן הכבד והטחול המודלים ובלוטות הלמפה מעידים על קיום של מחלת הלופוס ועל כך שהיא פעילה? אציין כי לאחר התפרצות המחלה-התגלו ממצאים כגון DVT ברגליים, ריפוי קשה וארוך של פצע ניתוחי , חסימת עורק צילריאני בעין ימין , תפרחת בכפות הידיים וברגליים, קישיונות בוקר, כאביי ונפיחות פרקים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימנים ללופוס

הוספת תגובה

• צ שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    26/01/2009

אני עונה על 2 הפניות כאן.
    למחלת זאבת ביטויים רבים ומשונים. אחד הביטויים יכול להיות הגדלת קשרי לימפה, כבד וטחול- מחלה הנראית כמו מחלת לימפומה. אני מתארת לעצמי שהיתה ביופסיה או סרולוגיה (ANA, נוגדנים לדנ"א או אחרים חיוביים).
    זאבת יכולה לפגוע בכל איבר או מספר איברים יחד.
    לכן רצוי להיות בטיפול של ראומטולוג או אפילו לופולוג.
    תסמונת נוגדי פוספוליפידים המתבטאה בקרישיות יתר מופיעה ב-40% מחולי זאבת. חשוב לעשות את האבחנה כי הטיפול הוא שונה. הטיפול הוא בתרופות לדילול הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו