כאבים מתמשכים בסקרום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מתמשכים בסקרום
    יעל
    25/01/2009

שלום לכם. בחודשים האחרונים (6-8 חודשים) יש לי מדי בוקר כאבים מאוד חזקים באזור הסקרום והדבר הזה מעט מדאיג אותי,כעקרון מזה שנים אני סובלת מכאבי גב אך אף פעם לא באזור סקרום ולא ברמות כאלו.ללא פריחה ולא כאב בלחיצה נקודתית.יכול להיות שיש צורך בקולונוסקופיה לשלילת אונקולוגיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מתמשכים בסקרום

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר יעקב אבלין
    25/01/2009

יעל שלום,
    ישנן סיבות רבות לכאבים בגב התחתון ובאזור האגן. רוב המקרים נגרמים על ידי מצבים שאינם דלקתיים וקשורים לבעיות "ניווניות" שונות, כלומר שיוניים בדיסק, בסחוסים ובמפרקים באיזורים אלו. לעיתים קיימת מחלה דלקתית המערבת את עמוד השדרה המותני ואת מפרקי ה -Sacro - Iliac - אותם מפרקים בחלק האחורי של האגן בין עצם הסקרום לבין העצמות הסמוכות. לכך יש מאפיינים בבדיקה הגופנית וניתן לתעד בעייה זו על ידי צילום (או CT) של האגן. ההחלטה לגבי קולונוסקופיה תלוייה בגיל, בהיסטוריה האישית של פוליפים במערכת העיכול ובהיסטוריה המשפחתית. זו ודאי אינה הבדיקה הראושנה אותה יש לעשות בקשר לכאבים בגב התחתון או באגן. בכל מקרה צריך להתייעץ עם רופא המכיר את מכלול ההסיטוריה הרפואית, להבדק, ולהגיע לתכנית בירור מתאימה בנוגע לכאבים מהם את סובלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו