מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ואריטריס ריאומטיזםחסוי26/01/2009
שלום רב. אני בהריון, שבוע 30.יש לי אריטריס ריאומטיזם. נוטלת פלאקווניל כל יום. (התייעצתי עם היעוץ הטרטולוגי ואין בעיה). מצבי מצויין ולא סובלת מתופעות שסבלתי לפני נטילת הכדור. קרה פעם אחת שהיו לי כאבים ביד כמו פעם....חלפו כעבור יום. הלילה...התעוררתי כל שעה, היתה שוב החוויה הלא נעימה, שכפות הידיים שוב רתחו והרגשתי שעומדות להתפוצץ...נרדמו...וכאבו. (זו תופעה שחוויתי לפני תחילת נטילת כדור, לפני כשנה). השאלה שלי - האם זה הגיוני שכך פתאום תחזור התופעה? האם זה יכול להיות קשור למזג האויר המוזר? לתזונה שאכלתי ביממה האחרונה? האם זה אומר שעכשיו תחול הרעה במצב או שאפשרי שהיה אירוע חד פעמי? קראתי שבד"כ בהריון המחלה נרגעת ואחכ עלולה להיות התלקחות. אני מודאגת מאוד. אנא תגובותך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר יעקב אבלין30/01/2009שלום רב
כפי שציינת דלקת מפרקים שגרונתית לרוב דווקא משתפרת בזמן הריון. בכל אופן התלונה שאת מתארת אינה מצביעה בהכרח על התלקחות של המחלה, אשר הייתה אמורה לגרום להתנפחות של מספר מפרקים, עם נוקשות בוקר וכאבים יותר מפשוטים. צריך להמשיך ולעקוב ולזכור שגם אם יש התלקחות - ניתן יהיה להשתלט עליה בעזרת טיפול תרופתי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך :)
חסוי30/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר עוד שאלה
חסוי03/02/2009אני כבר בשבוע 32. החלה לי נפיחות בכפות הרגליים, ואני מבינה שזה נורמלי לשלב זה של ההריון (תופעה מוכרת). הנפיחות היא בכפות הרגליים וגם קצת מטפסת לאורך הרגל (עד לגובה של גרב בערך). עד פה הכל בגדר הרגיל לאישה במצבי. חשוב לי לחדד כי בנוסף לנפיחות מתלווה גוון אדמומי (לשם המחשה: כמו אחרי שיושבים ליד תנור ספירלה ומתחילה זרימת דם מואצת בעור...). כאשר אני לוחצת על הרגל, יש לשניה אחת כתם לבן שנעלם, אמרו לי שככה זה כאשר יש בצקת, אך אני מוטרדת קצת מהגוון האדום של הרגליים. האם זה נשמע נורמלי? האם זה יכול להיות קשור לדלקת הפרדים שלי? האם יש לבדוק? כל היתר תקין (לחץ דם, חלבון בשתן תקין וכו). המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ד''ר יעקב אבלין03/02/2009זה לא נשמע קשור לדלקת המפרקים, אם כי כמובן קצת קשה לקבוע בודאות בלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לאמר תודה
חסוי08/02/2009הפורום הזה כלכך יעיל, התשובות שאתם נותנים מהירות ומאוד מרגיעות, מספקות את המידע הנדרש. רק רציתי לאמר תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני מציקה בשאלה
חסוי13/02/2009כאמור אני בהריון, עוד מעט שבוע 34. נוטלת פלקווניל כל יום 200, ומצבי מעולה. בעשרה הימים האחרונים: הרדמויות בכפות הידיים לקראת בוקר, כאבים ונוקשות (ואף ביד אחת היו יומיים שהדלקת עלתה לכתף....). קשה לי לכופף את האצבעות, הן מאוד לא גמישות, וזה קצת מזכיר לי את המצב, כשהתחילה הדלקת בטרם נטלתי טיפול תרופתי. האם זה קשור להתקדמות ההריון (חודש 8)?? לנפח הדם שגדל? האם זה קשור לבצקתיות והנפיחות שיש לי בגפיים? לחדד שזה קורה לי רק בידיים (לפני שהתחלתי טיפול בפלאקווניל סבלתי גם ברגליים מאותה תופעה). לחדד גם שמזג האויר מאוד הפכפך בחודש האחרון (חם-קר...יובש...). בקיצור - מליון שאלות....האם יש תשובה? או שלהתייחס לזה כאל משברון קטן של הדלקת פרקים, שיחלוף? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ד''ר יעקב אבלין16/02/2009הרדמות בידיים בשליש השלישי של ההריון נגרמת לעיתים קרובות עקב תסמונת התעלה הקרפאלית Carpal tunnel syndrome אשר בה מופעל לחץ על העצב החודר לכף היד בזמן שהוא עובר בתעלה הגרמית אשר בשורש כף היד. תופעה זו נגרמת עקב בצקת של רקמות רכות בזמן ההריון (אמנם התופעה שכיחה יותר גם אצר חולים עם דלקות מפרקים). ניתן להיעזר בסד המפחית את הלחץ על העצב והבעייה בדרך כלל מסתדרת אחרי הלידה אם כי במקרים קשים יש צורך בניתוח קטן כדי לשחרר את העצב הלחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!
חסוי16/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)