טינטון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טינטון
    לי
    28/01/2009

שלום ד"ר אני בת 30 מאובחנת כחולת לופוס ופיברו' , בחודשיים האחרונים הופיעו אלצי בראש ציצלולים ,לאחר בדיקת שמיעה נאמר לי שיש ירידה קלה בשמיעה ,הופנתי לבדיקת BERA . והתוצאה:הפרעה פריפרית בולטת בהולכה הפריפרית דו צידית ללא שיפור מהותי בהגברת עוצמת האות. 1.מה פשר התוצאה? 2.האים יש קשר ללופוס ?(עד עכשיו הלופוס שלי בעיקר בפרקים ארטריטיס עייפות רגישות לשמש וכו') תודה על התיחסותכם ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טינטון

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ד''ר יעקב אבלין
    30/01/2009

לי שלום
    ישנם מקרים בהם פגיעה בעצבי השמיעה עלולה להיות תוצאה של תהליך אוטואימוני, כלומר שמערכת החיסון תוקפת ("בטעות") את העצבים הללו וגורמת פגיעה בשמיעה. למרות שזו אינה תופעה שכיחה בלופוס, היא עלולה ללוות כל מחלה אוטואימונית (ולופוס היא המחלה האוטואימונית הקלאסית). לכן יתכן שיש קשר בין הדברים. חשוב להתייעץ בהקדם עם רופא אאג הבקי בנושא ולשקול את הצורך בטיפול מתאים שעשוי לכלול טיפול בסטרואידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד" ר יעקב אבלין

לי
    30/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו