פסוריאטיק ארטריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאטיק ארטריטיס
    חגית
    28/01/2009

אני סובל מזה 4 שנים מהתקפי דלקת פרקים על רקע פסוריזיס. בכל התקף מתחילם בטיפול של סטרואידים ומוסיפים תרופות. 4 שנים אני לוקחת כולחיצין 4 כדרוים ביום והמחלה דיי נסוגה עם פה ושם התפרצויות. לפני חמישה חודשים היה לי התקף חזק עם כאבי ידיים וכפות רגליים וכתפיים. שוב כאמור, סטרואידים וביחד עם מטוטרקסאט. היתה מעט הטבה אך כאשר ירדתי במינון הסטרואידים ונישארתי עם מטוטרקסאט, חזרו הכאבים. המטוטרקסאט לא עזר רק גרם נזק בתופעות לוואי. הפסיקו לי אותו ורוצים שאתחיל סאלזופירין עד שאעשה בדיקות נוספות כמו לבירור סופי וראות אם אני מתאימה לטיפול ביולוגי. האם גם לסאלזופירין תופעות לוואי קשות ? אני מפחדת להתחיל ומה זה טיפול ביולוגי ? תודה וסליחה על אורך השאלה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאטיק ארטריטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/01/2009

שלום רב,
    סלזופירין היא תרופה אנטי דלקתית עם טווח פעולה ארוך. יעילותה די דומה לזו של מטוטרקסאט. מבחינת תופעות הלוואי היא גם כן מחייבת מעקב אחר ספירת הדם ותפקודי הכבד. אנשים אשר אלרגיים לסולפא עלולים להיות אלרגיים לתרופה זו. בסך הכל תופעות הלוואי לרוב אינן קשות ביותר ויש חולים הנוטלים תרופה זו משך תקופות ארוכות ללא כל קושי.
    התרופות הביולוגיות הן תרופות חדישות יותר, הפועלות על ידי ניטרול ספציפי של חלבון ה - TNF אשר לו תפקיד מרכזי בתהליכי דלקת רבים לרבות בדלקת המפרקים הקשורה לפסוריאיזיס. תרופות אלו ניתנות בהזרקה (תוך ורידית או תת עורית) ועשויות להיות יעילות ביותר בדלקת מפרקים מסוג זה, גם במקרים שלא הגיבו לטיפול בתרופות כמו מטוטרקסאט או סלזופירין. עקב החשש הנדיר מהתלקחות של שחפת אצל חולים המטופלים בתרופות אלו ואשר חלו בעבר בשחפת (או נחשפו לחולי שחפת), יש לבצע בדיקות פשוטות כדי לשלול סימנים של שחפת בעבר: צילום חזה ותבחין עור לשחפת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו