פסוריאזיס ארטריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאזיס ארטריטיס
    אני
    29/01/2009

אני בת 38 סובלת מדלקת פרקים שמתבטאת רק בפרקי הידיים במפרקים הקטנים ובשורש כף היד ופסוריאזיס של כף הרגל (רק בכף הרגל) ההתפרצות הראשונה היתה לאחר הולדת ביתי הבכורה שכיום בת 7 וחצי לאחר שאובחנתי כלופוסית וטופלתי בפלקוניל שמאוד עזר משמעותית. לאחר כשלוש שנים לערך חלק מהסיפטומים נעלמו והמחלה היתה ברגיעה היום לאחר כשנתיים לאחר לידה נוספת עם CRP 40 וטיפול של כשנה עם מטוטרקסאט + חצי שנה אחרונה עם enbrel עדיין עם CRP 25 הומלץ לי ע"י הראומטולוג לעבור להומירה. אציין שהאנברל אכן חסך לי מאוד ועוזר לי במעט בנוקשות הידיים בבקרים ומעט בכאבי הפרקים הקטנים באצבעות הידיים אך עדיין התפקוד הימיומי לא קל (החל מפעולות בסיסיות שלי עצמי דרך טיפול בילד הקטן, הטיפול השוטף של הבית וכו') 1. מהו ההבדל בין האנברל להומירה הן מבחינת הפעולה והן בתופעות הלוואי שלה? 2. בעתיד לאחר שאתחיל טיפול בהומירה ואולי אגיע לרגיעה עם המחלה האם עוד לידה בעתיד תחמיר את המצב והאם בכלל כדאי לשקול הריון נוסף? 3. מה ניתן לעשות או לשנות באורך החיים כדי שאוכל להקל על עצמי את המחלה או לחילופין לגרום לעיכוב? תזונה, אולי סוג של פעילות גופנית עדינה כמו ספורט במים? אולי משהו אלטרנטיבי 4. האם ישנה אפשרות לקבל נכות לפי הנ"ל (כיום עובדת חצי משרה אך העבודה בבית בנוסף לגידול הילדים וסדר היום הלחוץ משהו אינו ממש תורם לגוף ומנוחה והאטת הקצב לא ממש באה בחשבון, החיים תובעניים) אשמח לקבל תשובות כי אמנם אני שופעת באופטימיות אך לעיתים חוששת למה שיקרה בעתיד הלא ממש רחוק של עוד מס' שנים מהיום תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס ארטריטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/01/2009

מהתיאור שלך לא ברור מהי האבחנה היסודית. את מציינת שאובחנת כסובלת מלופוס אך בהמשך מדברת על דלקת מפרקים הקשורה לפסוריאזיס. מדובר בשתי מחלות שונות מאד גם מבחינת הביטויים הקליניים וגם מבחינת הטיפול. נושא זה צריך לברר היטב עם הראומטולוג המטפל בך, כאשר האבחנה מתבססת בין היתר על בדיקות המעבדה.
    הטיפול באנברל ובהומירה מהווה טיפול מצויין בדלקת המפרקים של פסוריאזיס (ולא בלופוס). אין הבדל גדול בין תרופות אילו מבחינת יעילותן אם כי יתכן שחולה מסויים יגיב טוב יותר לתרופה אחת מאשר לשנייה. שתיהן מנטרולות במנגנון שונה את חלבון ה - TNF, שהוא מרכזי בתהליכי דלקת. גם תופעות הלוואי די דומות. אין לשלול הריון בעתיד ורצוי שזה יהיה בתקופה בה הדלקת נמצאת תחת שליטה טובה. מצד שני אם בכל זאת מדובר בלופוס יש אפשרות לסיבוכים שונים בזמן ההריון ושוב גם מסיבה זו חשוב לדעת אם מדובר בלופוס או לא. פעילות גופנית מומלצת באופן כללי ופעילות במים מקילה על כאבים. אין מגבלות ספציפיות מבחינת התזונה. לגבי נכות - עקרונית יש מקרים בהם דלקת מפרקים עשוייה להיות עילה לתביעת נכות (בעיקר כאשר יש פגיעה משמעותית במפרקים) וצריך לבדוק את העיניין ביסודיות על ידי בדיקת ראומטולוג וקבלת חוות דעת משפטית בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו