טיפול ביולוגי ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ביולוגי ?
    חגית
    30/01/2009

אני סובלת מדלקת מיפרקים פסוריאטיט, טופלתי במספר תרופות ללא הועיל. כרגע מעוניינים להתחיל איתי בטיפול ביולוגי. שלחו אותי למספר בדיקות - מרפאת ריאות ב. דם. לדבריהם הם חוששים מטיפול ביולוגי מפני שהיה לי ניתוח להסרת חלק מצוואר הרחם עקב קרצינומה(CIN2 )ולדעתם הטיפול הביולוגי לא כ"כ יהיה טוב למצב הזה מפני שהוא מוריד את חסינות הגוף. אך קיבלתי בעבר גם מטוטרקסאט שגם הוא מוריד את החסינות אז מה ההבדל ? השאלה שלי אלו תקופות למשל נכללות בטיפול ביולוגי ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ביולוגי ?

הוספת תגובה

• לח.ו.

ד''ר יעקב אבלין
    30/01/2009

שלום רב,
    התרופות הביולוגיות הקיימות כיום לטיפול בדלקת המפרקים של פסוריאזיס הן רמיקייד, הומירה ואנברל. שלושתן מנטרולת את חלבון ה - TNF שהוא מרכזזי בתהליכי דלקת. שלושתן ניתנות בהזרקה. ניטרול ה - TNF מחליש במידה מסויימת את מערכת החיסון ועלול למשל לגרום להתלקחות של שחפת אצל חולים שחלו בעבר במחלה זו. קיים סיכון תיאורטי במתן תרופה זו לאנשים שסבלו ממחלה ממאירה בשנים האחרונות. את צודקת שמבחינה תיאורטית דבר זה נכון גם לגבי מטוטרקסאט. קשה לכמת את הסיכון וצריך לשקול כל מקרה לגופו תוך התחשבות גם בוחמרת דלקת המפרקים, במשך הזמן מאז הניתוח ובחומרת המחלה שבה היה מדובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו