אנקילוזינג ספונדיליטיס והיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנקילוזינג ספונדיליטיס והיריון
    efi
    31/01/2009

שלום אובחנתי עם המחלה הזו למרות שאני לא קלאסית לפי בדיקות הדם (אין לי את הגן של המחלות פרקים למשל) האבחנה על סמך MRI בעיקר וניקורים חוזרים של מפרק הברך וכאבים וכו עכשיו אני בחודש שביעי של הריון ראשון ולדעתי המחלה תוקפת יש לי כאבים באיזור הגב/תחת מפרק סקרואיליאקי בעיקר בצד אחד אבל לא רק זה כואב בעיקר בישיבה שכיבה ומנוחה כואב כשאני מרימה את הרגל הנגדית כדי להכניס למכנסיים וכו גם הברך שוב התנפחה ואני לא יודעת מה לעשות אין לי כרגע ראומטולוג מקבל כי עברתי דירה לאיזור לגמרי אחר בארץ אני מותשת ויש לי גם נשירה של שיער למרות שלוקחת ברזל וכו מה עושים? אפשר בכלל לעשות משהו בהריון. ? האם מותר למרוח שמן טייגר באלם על האיזור או שזה אסור בהריון? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדיטה

ד''ר יעקב אבלין
    01/02/2009

ראשית, רצוי מאד שתהיי במעקב ראומטולוגי דווקא בזמן ההריון וכדאי בכ"ז לנסות להתקבל לבדיקה במכון ראומטולוגי כלשהוא, אולי בבית חולים גדול - אפילו בתור מקרה דחוף (ויש בד"כ אפשרות להתקבל כמקרה דחוף). ככלל בהריון רצוי כמובן להסתפק בתרופות מעטות ככל האפשר אבל אם המקרה אקוטי יש אפשרות לטפל בתרופות מסוימות, כולל כאלו שיעילות לטיפול במחלה שלך (לרבות תרופות מקבוצת האנטי TNF כלומר תרופות ביולוגיות). בכל מקרה צריך לשקול את הסיכון מול ה"רווח" הצפוי מהטיפול בהתאם לחומרת המחלה.
    שימוש בתרופות חיצוניות אינו צריך להיות בעייתי בדרך כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו