אנברל + MTX

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנברל + MTX
    נתי
    02/02/2009

שלום. שתי שאלות בבקשה. ברקע RA ואני מטופל באנברל בלבד. התרופה פועלת מצוין. אני מרגיש כמעט מצוין וללא ת"ל. זה מתבטא גם ברמת ה-CRP ו-ESR שמזה זמן הם בתחום התקין. 1. האם כדאי בכל זאת לשלב MTX במקביל? שכן אינני יודע מה תהיה התועלת של התוספת. אולי זה ידכא את הדלקת עוד קצת?? יתרונות מול חסרונות... 2. האם ניתן לשתות אלכוהול, נגיד כוס יין או 2 בשבוע במקביל לטיפול באנברל בלבד? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנברל + MTX

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    02/02/2009

נתי שלום,
    השילוב של אנברל עם מטוטרקסאט עשוי להגביר את יעילות הטיפול. השילוב חשוב עוד יותר כשמשתמשים ברמיקייד, תרופה אשר הגוף עלול לפתח נוגדנים כנגדה והמטוטרקסאט ככל הנראה מפחית את הנטייה לפתח נוגדנים כאלו. בעייה זו פחות משמעותית עם אנברל. למטוטרקסאט יש תופעות לוואי לא מעטות והמפורסמות בהן הן האפשרות לפגיעה בכבד או בריאות. הטיפול בתרופה זו מחייב מעקב מסודר אחר תפקודי הכבד וספירות הדם. מומלץ להמנע משתיית אלכוהול בזמן טיפול במטוטרקסאט אבל בזמן טיפול באנברל בלבד לא צריכה להיות בעייה עם שתייה מתונה של אלכוהול.
    במקרה שלך אם הדלקת אכן מאוזנת כל כך יפה תחת טיפול באנברל, הנטייה שלי היא לא להוסיף טיפול במטוטרקסאט, אבל בהסתייגות שאינני מכיר את המקרה שלך באופן יסודי ולא בדקתי אותך - לכן לגבי החלטות ספציפיות כדאי לדון עם הראומטולוג המטפל בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו