בדיקת EMG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת EMG
    א.ד.
    04/02/2009

אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה. לפני כחודש נערכה לי בדיקת EMG כאשר בבדיקה התקבלה התשובה הבאה: NCS בטווח הנורמה, בבדיקת מחט אין פעילות ספונטנית יחידות מוטוריות חלקן גבוהות במספר שרירים. אין סימנים של מיאופטיה. הנוירולוג שערך את הבדיקה אמר כי אין צורך בהמשך בירור כי לא ממש ברור מה מקור התוצאות וחבל לדקור אותי בכל הגוף. האם יכול להיות קשר לפיברומיאלגיה? יש לי גם גמישות יתר ועוד המון סימפטומים נוספים. בנוסף, האם יש משהו שניתן לקחת לרגישות הגבוהה לאור (משקפי שמש טובים רק ליום- לא לנהיגה בלילה) האם פיברומיאלגיה מוגדרת כמחלה אוטואימונית? מה הקשר שלה לבלוטת התריס? כי כאשר מסתכלים מבחוץ זה נראה כמו סוג של הפרעה בבלוטת התריס שלא ניתן לעלות עליה בבדיקות. מה הקשר של סוכר פשוט (גלוקוז) למחלה? אני ממש נרתעת ממנו (ולמדתי לסמוך על הגוף שלי לגבי מה טוב לו לאכול) ושוב, האם יכול להיות מצב של "כמו היפוגליקמיה" ללא תמיכה מעבדתית? מה ניתן לעשות למנוע את הפרעות הקשב והפיברו פוג? אשמח לקבל הפניה לאתרים רלוונטים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת EMG

הוספת תגובה

• תשובה ל א.ד.

ד''ר יעקב אבלין
    07/02/2009

שלום רב,
    לשאלותיך:
    ככל הנראה השנויים הקלים בבדיקת ה - EMG אינם קשורים לפיברומיאלגיה, אשר אינה מאפיינת בפגיעה בעצבים ההיקפיים (אלא בהגברה של עיבוד כאב במערכת העצבים המרכזית).
    אין טיפול ספציפי לרגישות היתר לאור - זהו אחד הסימפטומים של פיברומיאלגיה ובדרך כלל אמור.
    להגיב לטיפול הכללי שניתן לפיברומיאלגיה.
    פיברומיאלגיה אינה נחשבת למחלה אוטואימונית. לא ידוע קשר לבלוטת התריס אם כי הועלתה תיאוריה כזו אב ל לא הוכחה. כמו כן אין הוכחה לקיומה של הפרעה באיזון הסוכר.
    לגבי הפרעות הקשב - שוב הן עשויות להשתפר עם הטיפול הכללי במחלה. לעיתים ניתן לנסות שימוש בתרופות "מעוררות" כמו פרוביג'יל, אבל צריך לדעת שתרופות אלו אינן רשומות כטיפול לפיברומיאלגיה וגם יעילותן לא הוכחה מדעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו