מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנקילוזינג ספונדיליטיסאפי08/02/2009
שלום רב אובחנתי עם המחלה הרשומה מעלה ומאז האבחנה אני סקפטית לגבי העובדה הזו (קראתי על זה הרבה). למשל אין לי רקע משפחתי, אין לי הגן המדובר בבדיקות הדם, לא קישיון בוקר וכו. שאלתי היא 1. האם העובדה שמנוחה רבה מקלה אצלי את הכאבים מצביעה על זה שזו אינה המחלה הזו? או שאין קשר?? 2. זה לא שבפעילות גופנית כואב לי אלא לרוב במנוחה שאחריה אבל אם אני נחה ולא עושה פעילות אז גם לא כואב או כמעט לא כואב. שאלה נוספת - מה משך התפרצות/הדלקה? האם ייתכן שיומיים כואב לי ושבוע לא ? אם זה לא א.ס. מה זה יכול להיות בכלל? יש לציין שאבחנה אותי פרופ ידועה בעלת שם וניסיון שאני מאד מעריכה. האבחנה על בסיס MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד''ר יעקב אבלין10/02/2009דורית שלום
ankylosing spondylitis היא מחלת מפרקים דלקתית המערבת את עמוד השדרה והאגן וכן את המפרקים ההיקפיים הגדולים (ירכיים, כתפיים). התלונה האופיינית למחלה זו היא נוכחות של כאבי גב "דלקתיים". הכוונה לכאבים אשר אינם מוקלים במנוחה אלא דווקא מחמירים. כאבים אלו מירביים בשעות הלילה ולפנות בוקר ודווקא מוקלים בפעילות גופנית. כל זאת בניגוד לכאבים "מכאניים" כלומר כאבי הקשורים לשחיקה ולא לדלקת - אשר שם המאפיינים הם הפוכים. ממה שאת מתארת הכאב אצלך אינו דלקתי באופיו. לאור זאת צריך לבחון את האבחנה. יתכן שכדאי לבקש הערכה חוזרת של ממצאי ה - MRI , אולי על ידי רופא רנטגן המתמחה בצילומי עצמות ושלד כדי להחליט אם הממצאים הם אכן חד משמעיים תחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)