פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    נוני
    08/02/2009

הי אני חולת בכצט כבר 4 שנים אשר מטופלת בקולחיצין 1 מג ו10 מג פרדניזון וכמובן קרטיה בשנתיים האחרונות אני מתלוננת על כאבים בגוף וחוסר שנה יש לי בחצי שנה אחרונה עיגולים שחורים סביב העיניים ואמרו לי שזה פיברומיאלגיה . למדתי לחיות עם זה גם נעזרתי בנטורופטית דרך הקופה שינוי הרגלי אכילה הליכה ורקיחת צמחים בכמה חודשים אחרונים אני מרגישה שזה חזק ממני כאבי הגוף חזקים קשה מאוד מאוד לקום בבוקר לתפקד אפילו חצי יום בין השעות שתיים שלוש אני כבר לא מסוגלת לתפקד יותר אני מרגישה שאין לי כוח אני חייבת לשים את הראש ולישון ממש כך . אני כבר לא מסוגלת להיות יום שלם בעבודה זה ממש מתסכל אותי בנוסף אני מרגישה מאוד עצבנית לא מרוכזת העבודה שלי היא עם המון לחץ ומתח אנשים קשה לי כבר לזכור בילבול הקיבה שלי גם עצבנית עברתי בעקבות זה קולונוסקופיה . אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני נמצאת באמצע טיפולי פוריות שממש לא מצליחה לעמוד בהם לקחתי כמה חודשים הפסקה מה עלי לעשות הפעם ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• לנוני

ד''ר יעקב אבלין
    09/02/2009

נוני שלום
    לפי התיאור את סובלת ממצב המכונה פיברומיאלגיה משנית כלומר פיברומיאלגיה המתלבשת על מחלה אחרת - במקרה הזה מחלת בכצ'ט. כך, פיברומיאלגיה יכולה להתלוות למחלות דלקתיות שונות כולל דלקות מפרקים ואפילו מחלות דלקתיות של מערכת העיכול. במקרים כאלו יש צורך לברר היטב מה מהתלונות קשות לפיברומיאילגיה ומה קשור למחלה היסודית מכיוון שהטיפול שונה בכל מקרה. יתכן מאד שהתלונות שאת מתארת אכן נגרמות על ידי פיברומיאלגיה ובמקרה זה הדגש צריך להיות על פעילות גופנית סדירה והדרגתית ונסיון לטיפול בתרופות המשפרות את איכות השינה ומסייעות נגד כאב כמו אלטרולט, ליריקה וסימבלטה. מצד שני אם קיימת פעילות של מחלת הבכצ'ט יתכן שצריך להגביר את הטיפול האנטי דלקתי למחלה זו. כמובן רצוי להיות במעקב סדיר על ידי ראומטולוג הבקי בבירור ובטיפול של שתי הבעיות הללו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו