כאבים בכל הפרקים ו CRP גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכל הפרקים ו CRP גבוה
    רחל
    08/02/2009

אני בת 71, לפני 13 שנה עברתי ניתוח להחלפת פרק הירך. עברתי מיפוי עצמות כ- 7 פעמים. מצאו שאולי יש זיהום ספטי או אספטי ברקמות הרכות באזור הטרוקנטר ליד השטל. אני חושבת שכל הבעיות שאני מתארת לא נובעות מהשטל. מזה שנים בודקים אצלי את ה- CRP והוא גבוה. נא בין 2-4 . לעיתים גם שקיעת הדם גבוהה. כל הפרקים כואבים, יש לי חולשה בשרירי הרגליים במיוחד. אני קמה מהכיסא כמו אדם בן 90 .אני עייפה כל הזמן. מצבי רוח מתחלפים וקשיי שינה. גם עם כדור שינה קשה לי להירדם. לקראת ערב עצבנות מתגברת. עשו לי בדיקות דם נרחבות לכל המחלות האוטואימוניות והכל שלילי. אני נעזרת באקמול. אין יום שאני לא בולעת את הכדור. האם זה פיברומיאלגיה? ומה עושים עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכל הפרקים ו CRP גבוה

הוספת תגובה

• לרחל

ד''ר יעקב אבלין
    10/02/2009

רחל שלום,
    כמובן שצריך לבדוק אותך כדי לקבוע בודאות אם מדובר בפיברומיאלגיה אך אפשרות כזו באה בחשבון לפי התיאור שהצגת. פיברומיאלגיה גורמת לכאבי שרירים מפושטים, להפרעות שינה, עייפות ומלווה לעיתים בעצבנות או דיכאון (לא תמיד!). פיברומיאלגיה אינה גורמת לעלייה בשקיעת הדם או ב - CRP ולכך צריך לחפש סיבות אחרות. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל או עם ראומטולוג לגבי האפשרות של פיברומיאלגיה וסך הכל לא קשה לאבחן בעייה זו אם כבר עולה השאלה. בכל מקרה מומלצת פעילות גופנית מתונה. לגבי טיפול תרופתי, צריך לשקול את העיניין לאחר קביעת אבחנה ברורה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו