סינוביטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוביטיס
    עינת
    13/02/2009

שלום רב. מזה שנה וחצי טני סובלת כאבים במפרקי כפות הידיים משני צדדים. בוצע מיפוי עצמות בו נרשמה קליטה מוגברת בשתי הידיים וקליטה דיפוזית קלה בברכיים. m.r.i.נמצאה ציסטה תת קורטיקלית בשתי כפות הידיים.בדיקות דם תקינות. עברתי ניתוח ארטרוסקופי לכריתת הציסטה ושם נאמר שיש סינוביטיס מאד קיצוני ברקמות ורפיון שירים מאד.בוצעה הטריה. הכאבים ממשיכים באותה עוצמה ואף מתגברים..ראוי לציין אני בת 30. לפני 6 שנים בערך היו סימנים ראומטיים בבדיקות דם פקטור גבוה שחלפו במשך 8 חודשים ללא כל טיפול.האם יש קשר? מה ההשלכות של הסינוביטיס החמור הזה כפי שאמרה המנתחת? אודה לכם לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוביטיס

הוספת תגובה

• לעינת

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

המושג סינוביטיס מתייחס לדלקת של רקמת הסינוביום, רקמת החיבור הפנימית של המפרקים. למעשה המשמעות היא דלקת של המפרק. לאור זאת יש לבצע בירור מלא, כולל בדיקות דם נרחבות ולחפש שוב סימפנים של דלקת מפרקים סיסטמית העשוייה להסביר את תופעת הסינוביטיס. כדאי להבדק על ידי ראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוביטיס- שאלה נוספת

עינת
    16/02/2009

תודה על התייחסותך. השבוע קבלתי זריקת סטרואידים לשורש כף היד. אני מבינה שזה בגלל הדלקת ברקמות. נאמר שיש רצועות גמישות בצורה ניכרת ודי קיצונית. מה המשמעות לכך? האם הן נפגעו מהסינוביטיס? האם ניתנות תרופות לכך? כיצד זה ישפיע על מהלך החיים? בקרוב יגיע מועד התור שלי לראומטולוג, אך הייתי מעוניינת במעט רקע על הבעיה שלי. אודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

קשה לדעת למה הכוונה. מחד גיסא סינוביטיס עלולה לגרום להתרופפות מקומית של גידים בסביבתה. מאידך גיסא קיימת בעייה של גמישות יתר כללית שאינה קשורה לסינוביטיס והיא לרוב עייה מולדת העלולה לגרום לכאבים שונים או לבעיות מכניות שאינן על רקע דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטואיד ארטריטיס

עינת
    25/03/2009

שלום רב.
    בהמשך לתכתובות קודמות. לאחר בירור אצל ראומטולוג, אובחנתי כחולה ב ra באופן פלינדרומי. עם חשש לכיוון סקרואילאיטיס. כחודש אני מקבלת תרופות כגון מתוטרקסאט , נקסין ופרדניזון. ולצערי אינני חשה בשנוי בכאבים. נהפוכו כואב לי ביותר מקומות בגוף מעבר לשורשי כפות הידיים.
    האם חודש זהו זמן מספיק כדי לחוש באיזשהו שיפור? למרות שהביקות הבאה תהיה בעוד 3 חודשים.
    בנוסף, קיבלתי את שיקופי הm/r/i/ של יד שמאל השבוע ושם הציסטה אף גדולה יותר מימין שאותה ניתחו בארטרוסקופיה.(בעצם הלונטום ).
    מומחה כף יד טוען שלא משם הכאבים , אלא מהדלקת.זומנתי לדיון מחלקתי.
    אינני יודעת מה עליי לעשות , לשאול, לדרוש שכן הסבל הינו גדול וזמן רב למדי.(שנה וחצי).
    מודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים/דלקת פרקים

סופיה
    25/03/2009

תנסי מורינגה. יש הרבה משתמשים מרוצים שהכאבים בפרקים חלפו כלא היו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת

ד''ר יעקב אבלין
    26/03/2009

דלקת מפרקים פלינדרומית היא דלקת המופיעה לסירוגין, נעלמת וחוזרת חלילה. לרוב דלקת כזו מתפתחת בהדרגה לדלקת מפרקים יותר טיפסוית וקבועה או הולכת ונעלמת עם הזמן. (יש גם מקרים שממשיכים להתנהג בצורה "פלינדרומית" כלומר לתקוף לסירוגין). בעיקרון אם אובחנת כסובלת מ - RA , זה כבר מעבר לשלב הפלינדרומי ואז מדובר על דלקת מפרקים קבועה וכרונית. הטיפול במטוטרקסאט משפיע תוך כ - 6 שבועות כך שיתכן שעדיין לא בא לידי ביטוי לאחר 4 שבועות. לעומת זאת הטיפול בפרדניזון משפיע מהר כך שאם אין עדיין שיפור יתכן שהמינון נמוך מידי. אגב הן דלקת פלינדרומית והן RA אינן תוקפות לרוב את מפרק הסקרואילאוס כלומר אינן גורמות לסקרואילאיטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו