מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סינוביטיסעינת13/02/2009
שלום רב. מזה שנה וחצי טני סובלת כאבים במפרקי כפות הידיים משני צדדים. בוצע מיפוי עצמות בו נרשמה קליטה מוגברת בשתי הידיים וקליטה דיפוזית קלה בברכיים. m.r.i.נמצאה ציסטה תת קורטיקלית בשתי כפות הידיים.בדיקות דם תקינות. עברתי ניתוח ארטרוסקופי לכריתת הציסטה ושם נאמר שיש סינוביטיס מאד קיצוני ברקמות ורפיון שירים מאד.בוצעה הטריה. הכאבים ממשיכים באותה עוצמה ואף מתגברים..ראוי לציין אני בת 30. לפני 6 שנים בערך היו סימנים ראומטיים בבדיקות דם פקטור גבוה שחלפו במשך 8 חודשים ללא כל טיפול.האם יש קשר? מה ההשלכות של הסינוביטיס החמור הזה כפי שאמרה המנתחת? אודה לכם לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר יעקב אבלין16/02/2009המושג סינוביטיס מתייחס לדלקת של רקמת הסינוביום, רקמת החיבור הפנימית של המפרקים. למעשה המשמעות היא דלקת של המפרק. לאור זאת יש לבצע בירור מלא, כולל בדיקות דם נרחבות ולחפש שוב סימפנים של דלקת מפרקים סיסטמית העשוייה להסביר את תופעת הסינוביטיס. כדאי להבדק על ידי ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינוביטיס- שאלה נוספת
עינת16/02/2009תודה על התייחסותך. השבוע קבלתי זריקת סטרואידים לשורש כף היד. אני מבינה שזה בגלל הדלקת ברקמות. נאמר שיש רצועות גמישות בצורה ניכרת ודי קיצונית. מה המשמעות לכך? האם הן נפגעו מהסינוביטיס? האם ניתנות תרופות לכך? כיצד זה ישפיע על מהלך החיים? בקרוב יגיע מועד התור שלי לראומטולוג, אך הייתי מעוניינת במעט רקע על הבעיה שלי. אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינת
ד''ר יעקב אבלין16/02/2009קשה לדעת למה הכוונה. מחד גיסא סינוביטיס עלולה לגרום להתרופפות מקומית של גידים בסביבתה. מאידך גיסא קיימת בעייה של גמישות יתר כללית שאינה קשורה לסינוביטיס והיא לרוב עייה מולדת העלולה לגרום לכאבים שונים או לבעיות מכניות שאינן על רקע דלקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראומטואיד ארטריטיס
עינת25/03/2009שלום רב.
בהמשך לתכתובות קודמות. לאחר בירור אצל ראומטולוג, אובחנתי כחולה ב ra באופן פלינדרומי. עם חשש לכיוון סקרואילאיטיס. כחודש אני מקבלת תרופות כגון מתוטרקסאט , נקסין ופרדניזון. ולצערי אינני חשה בשנוי בכאבים. נהפוכו כואב לי ביותר מקומות בגוף מעבר לשורשי כפות הידיים.
האם חודש זהו זמן מספיק כדי לחוש באיזשהו שיפור? למרות שהביקות הבאה תהיה בעוד 3 חודשים.
בנוסף, קיבלתי את שיקופי הm/r/i/ של יד שמאל השבוע ושם הציסטה אף גדולה יותר מימין שאותה ניתחו בארטרוסקופיה.(בעצם הלונטום ).
מומחה כף יד טוען שלא משם הכאבים , אלא מהדלקת.זומנתי לדיון מחלקתי.
אינני יודעת מה עליי לעשות , לשאול, לדרוש שכן הסבל הינו גדול וזמן רב למדי.(שנה וחצי).
מודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים/דלקת פרקים
סופיה25/03/2009תנסי מורינגה. יש הרבה משתמשים מרוצים שהכאבים בפרקים חלפו כלא היו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינת
ד''ר יעקב אבלין26/03/2009דלקת מפרקים פלינדרומית היא דלקת המופיעה לסירוגין, נעלמת וחוזרת חלילה. לרוב דלקת כזו מתפתחת בהדרגה לדלקת מפרקים יותר טיפסוית וקבועה או הולכת ונעלמת עם הזמן. (יש גם מקרים שממשיכים להתנהג בצורה "פלינדרומית" כלומר לתקוף לסירוגין). בעיקרון אם אובחנת כסובלת מ - RA , זה כבר מעבר לשלב הפלינדרומי ואז מדובר על דלקת מפרקים קבועה וכרונית. הטיפול במטוטרקסאט משפיע תוך כ - 6 שבועות כך שיתכן שעדיין לא בא לידי ביטוי לאחר 4 שבועות. לעומת זאת הטיפול בפרדניזון משפיע מהר כך שאם אין עדיין שיפור יתכן שהמינון נמוך מידי. אגב הן דלקת פלינדרומית והן RA אינן תוקפות לרוב את מפרק הסקרואילאוס כלומר אינן גורמות לסקרואילאיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)