מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי פיברומיאלגיה?דנה13/02/2009
שלום אני בת 39. ב-10 שנים האחרונות אני סובלת מכאבים מופשטים בל הגוף וכאבי שרירים בצוואר, בשכמות,בגב ובמפרקי הכתף. רמת הכאב עולה ועולה במהלך השנים. בשנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים במפרקי הכתף בשתי הידיים וטופלתי מס' פעמים בתרופה אנטי דלקתית. בנוסף הכאבים בצוואר ובשכמות החמירו. התחושה היא של כאב עמוק חד...דלקתי. זו לא תחושה של סתם שריר תפוס. אני מתביישת לכתוב אבל לא עשיתי מעולם פעילות גופנית וכשניסיתי במהלך ה-10 שנים לעשות כי הבנתי שהשרירים שלי מאוד רפויים וחלשים לא עמדתי בזה בגלל שהכאבים החמירו לרמה כזאת שלא הייתי מסוגלת להמשיך. אני לא מרגישה עייפות כרונית כפי שמתארים חולי פיברומיאלגיה אבל יש לי הפרעות שינה רבות. אין לי בעה להרדם בלילה אולם אני יכולה להתעורר ללא סיבה נראית לעין פעמים רבות בלילה. אני לא יודעת אם יש קשר אבל אני סובלת מתכיפות שתן גבוהה ומדלקות בשתן. אני לא זוכרת אילו בדיקות עברתי אבל במהלך השנים עברתי בדיקות שונות כולל בדיקות דם ותמיד נאמר לי שאין שום ממצא פתולוגי לכאבים ושהסיבה לכאבים היא כנראה חוסר יציבה נכונה בנוסף לשרירי גוף חלשים ושעלי פשוט להתחיל להתעמל...רק רופא המשפחה אמר לי לפני כמה שנים שאולי אני חולת פיברומיאלגיה. מה דעתך על כל מה שכתבתי? בתודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדה נוספת ששכחתי לציין
דנה13/02/2009אינני יודעת אם קשור אבל לפני 10 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד''ר יעקב אבלין16/02/2009דנה שלום
הסימפטומים שאת מתארת עשויים להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה, הגורמת לכאבי שרירים מפושטים והפרעות שינה. תכיפות במתן שתן (שלפוחית רגיזה) היא תופעה נילווית שכיחה. כדאי להייעץ עם ראומטולוג לגבי אפשרות זו. לא ברור אם קיים קשר להגדלת חזה למרות שהיו השערות כי הזרקת סיליקון עלולה לגרום בין היתר לסיבוך כזה. הדבר לא הוכח באופן חד משמעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)