RA והשמנה - מקרה מעניין...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RA והשמנה - מקרה מעניין...
    נתי
    16/02/2009

שלום. ברקע דלקת פרקים לא מאובחנת. המחלה הכי קרובה לאבחנה היא RA. הרופא מכנה את זה סרונגטיב. מזה 10 שנים שהדלקת פעילה בפרקים, ניסיתי כל מיני טיפולים שלא עזרו באופן משמעותי. משקל גופי היה 60 ק"ג לאורך כל התקופה וגובהי 1.80. (המשקל יחסית נמוך) הייתי אוכל הרבה וזה לא היה מתבטא במשקל אפילו לא בגרם. לאחרונה התחלתי טיפול באנברל כבר 5 חודשים, והתרופה פועלת בצורה משביעת רצון. ללא ת"ל כלשהן. במקביל לטיפול באנברל עליתי במשקל ב-5 ק"ג. העלייה במשקל התחילה ממש ברגע שהאנברל התחיל להשפיע הוי אומר די בהתחלה והקצב הוא 1 ק"ג לחודש +-. האם ידוע על קשר כלשהו בין הדברים? יש לי מעין תיאוריה כזו שאומרת שכל עוד הדלקת היתה פעילה הגוף לא היה עסוק בלהשמין, עכשיו שאני מרגיש טוב (אגב גם נפשית יש יותר מצב רוח) משקל הגוף עולה, הגוף כביכול מתפנה לפינוק עצמי שמתבטא בעלייה במשקל. מה דעת הרפואה בעניין? מה דעתכם? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    RA והשמנה - מקרה מעניין...

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    16/02/2009

נתי שלום
    ההסבר שלך אינו חסר הגיון. דלקת כרונית עלולה לגרום לירידה במשקל, ואחד המנגונונים האחראיים לכך הוא חלבון ה - TNF, אותו חלבון דלקתי מרכזי אשר מנוטרל על ידי תרופות כמו אנברל הידועות כפועלות במנגנון "אנטי TNF". ניטרול ה - TNF והורדת רמת הדלקת עשויות לנטרל את המנגנון אשר גרם למשקל גוף נמוך בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו