אפרת עזרה דחוף.... לופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפרת עזרה דחוף.... לופוס
    ליאת
    19/02/2009

שלום אני בת 25 ויש לי תסמונת ריינו מה 5 שנים ועוד כמה בעיות בעור שהרופאים אומרים שזה נקרא אסמה של העור.... לפני חודש עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין חוץ מ- antinuclear ab adults 13.60 שהנורמה זה עד 1.2 . הרופא אמר לי שיש חשש ללופוס.. אבל ממה שהוא רואנ המחלה לא פעילה כי אין דלקות, זה חמור? מתי היא יכולה לפרוץ? ואם לפי נתנים הללו זה אומר שיש לי לופוס או שלפי תוצאות הבדיקה זה לא חייב? ויש לי עוד שאלה אני הייתי לוקחת לקסעדין ברציפות במשך 6 שנים יכול שיש קשר (הפסקתי אותם לפני חודש...)????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפרת עזרה דחוף.... לופוס

הוספת תגובה

• אפרת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/02/2009

גם תסמונת רינו וגם רמה גבוהה של נוגדנים לגרעין מופיעים במחלת לופוס אבל עדיין אין מספיק לעשות את האבחנה. האבחנה של לופוס מתבססת על ממצאים ובדיקות מעבדהץ למחלה פנים רבות ובעצם יכולה להיות מעורבות של מספר מערכות יחד.
    כך שבגלל רמה גבוהה של ANA הייתי ממליצה לפנות לראומטולוג מומחה בלופוס בהקדם על מנת לעבור בדיקה. קיימים סוגים שונים של לופוס- לופוס של העור, לופוס משני לתרופות, לופוס מערכתית ועוד.
    אין קשר בין נטילת לקסדין והתפתחות לופוס משני לתרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

קרן
    22/02/2009

תודה על התשובה.... יש לי עוד כמה שאלות... אם עשיתי בדיקת דם והכבד יצא תשובות תקינות אבל לא עשיתי בדיקת שתן האם אני צריכה לעשות בדיקת שתן או שהבדיקות דם מראות הכל..???? ועוד שאלה הייתי בולימית במשך מספר שנים יכול שזה קשור ללופוס או לרמה הגבוה של הנוגדנים בגוף????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/02/2009

בכל חולת לופוס צריכים לבדוק את השתן כל תקופה. יתכן מחלה בכליות ללא תלונות מצד החולה.
    אין קשר בין בולמיה והתפתחות לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו