מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על לופוסאלה19/02/2009
ד"ר ג'זל שלום רב, אני כבר מספר חודשים בבירורים בנוגע ללופוס. הסימנים שיש לי הם תפרחת בעור הפנים בלחיים,גשר האף ואיזור הגבות ישנה אדמומיות וקשקשת. בנוסף יש לי כמו נפיחויות באיזור הזרועות כמו עקיצות שנראות לאחר מקלחת ונהיות יבשות אח"כ בד"כ לאחר מקלחת גם מופיע לי הרבה יותר קשקשת על הפנים(גם אם אני לא שוטפת אותם) מצאו אצלי בבדיקות דם Antinuclear Ab Adults - 6.3 ומצאו Ro Ab Anti SSA - 126 Vitamin B12 - 149 Folic Acid - 4.2 Ferritin- 22 Fe - Iron -70 הבירור התחיל מהתפרחת בפנים שלא מרפה ממני כבר 3 שנים. אני לא צמחונית, ואוכלת בשר לפחות פעם ביום התחלתי מאז הבדיקות לקחת B12. הבדיקות נעשו בחודש נובמבר בשבוע הבא יש לי שוב בדיקות.שקיעת דם תקינה, אנטי די אן איי תקין וC3,4 גם תקינים אני כל הזמן עייפה וכואב לי הגוף - תחושה חולנית כזו שלא מרפה ובנוסף כואב לי הפנים מכל הנפיחות באיזור האדמומי ונהיה לי חתכים. אינני מורחת קורטיזונים באופן קבוע אבל כשאני שמה לשבוע(בהתייעצות רופא הנותן להקלה) העור נראה כאילו לא היה כלום ואיך שאני מפסיקה הכל חוזר תוך יום. אני סובלת מקור בידיים וברגלים ושינוי צבען של האצבעות ובנוסף נרדמים לי האיזורים האלו בתדירות גבוה במשך היום והלילה. לאחר ביופסיה מהעור שיצאה לא ברורה- יכול להיות עדות ויכול להיות שלא, רופא העור שלי אמר כי יש לי לופוס עורי והתחלתי טיפול בפלאקווניל וחודש הבא יש לי טור אצל ראומטולוג. ושאלותי, האם הספטומים האלו קשורים כולם ללופוס העורי בלבד? האם יש דרך להקל על העייפות והכאבים בגוף?מהם ההשלכות של האנטי רו בהריונות(אני בחורה בת 25 נשואה בלי ילדים) והאם ישנן בדיקות נוספות שרק ראומטולוג יכול לשלוח אותי אליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אלה19/02/2009קרישת דם תקינה TransGlutaminase (IgA) Ab תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד20/02/2009פלקווניל - הטיפול המומלץ למעורבות של העור והמיפרקים יעיל בחולי זאבת. יכול להיות רמה מוגברת של נוגדנים כנגד הגרעיןבלופוס של העור בלבד.
על מנת לאבחן לופוס מערכתיתי יש צורך להיבדק ע"י מומחה בלופוס.
עייפות מהווה חלק מהמחלה אך לא ממצא ספציפי למחלה. 70% מחולה לופוס מפתחים רמה גבוהה של נוגדנים לדנ"א.
אישה בהריון עם רמה גבוהה של נוגדנים ל-RO חייבת להיות במעקב של מרפאה להריון בסיכון. ב-15% המקרים היילוד יפתי לופוס של הילוד שיכול לכלול פגיעה במערכת החשמלית של הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)