לופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס
    אפיק
    20/02/2009

לד"ר גודארד שלום, שמי אפיק ואני בת 17 מאיזור הדרום. בשנה האחרונה אובחנתי כחולת לופוס, והתאשפזתי בביה"ח למשך 3 ימים שם קיבלתי סטרואידים דרך אינפוזיה. מאז אני לוקחת סטרואידים (פרדניזון) התחלתי ב 20 מילגרם ועכשיו אני לוקחת 10 מיליגרם, בנוסף אני לוקחת פלקוויניל, קלציום ומולטי ויטמין. קשה לי מאוד להתמודד עם התופעות של הסטרואידים, כמו למשל השמנה, תחושת רעב, נשירת שיער קשה וכו.. רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את הטיפול בסטרואידים בתרופה אחרת שיש לה פחות תופעות לוואי? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• אפיק שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/02/2009

בזאבת בחומרה בינונית לפחות, הטיפול המובחר הוא סטרואידים.
    לאורך זמן במינונים גבוהים עולה הסיכון לתופעות לוואי כמו שציינת- השמנת יתר, תשעור, שינויים בעור, ועוד.
    כיום אין לרופאים שיטה לנבא מי יפתח תופעות לוואי אלו ומי לא.
    אנחנו כן יודעים שככל שהמינון נמוך (7.5 מ"ג או פחות) גם הסיכון לפתח תופעות לוואי נמוך.
    כמו כן הרגשת הרעב פחות.
    אם את כבר בהפוגה ומרגישה יותר טוב- תתחילי דיאטה ופעילות גופנית (אם ניתן). התופעות בד"כ נעלמות עם הזמן.
    במידה ויש צורך במינון גבוה של סטרואידים על מנת לשמור על הפוגה אז אנחנו שוקלים תופסת טיפול בתרופה נוספת לדיכוי מערכת החיסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו