שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    א
    22/02/2009

אני בן 32, חולה בלופוס מזה עשר שנים מטופל בפרדיזון 10 מ"ג אימוראן-150 מ"ג שאלתי : האם גם בזמן שחברתי נוטלת גלולות נגד הריון עליי להשתמש בקונדום ? אני שואל שאלה זו על סמך העלון שמצורף לאימוראן שבו נכתב באזהרות כי , "אם אחד מבני הזוג נוטל את התרופה, יש לנקוט באמצעי מניעה נאותים.אם נכנסת להריון בתקופת הטיפול, יש לפנות לרופא מייד". אציין ,כי חברתי היא אדם בריא ללא מחלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• א שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/02/2009

בין כל התרופות לטיפול בזאבת שגורמות לדיכוי מערכת החיסון ניתן להשתמש בפלקווניל ואימוראן גם בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

א
    22/02/2009

כלומר בזמן הטיפול באימוראן ניתן לקיים יחסי מין ללא קונדום ? יש לציין, כי חברתי נוטלת גלולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

א
    22/02/2009

ב-3 החודשים האחרונים חליתי 4 פעמים בדלקת דרכי הנשימה טופלתי באנטיביוטיקה ובטיפות אף הדלקת הייתה ללא חום והתבטאה בעיקר בשיעול מחניק ובנזלת מוגלתית (ירוקה) הייתי אצל רופא א.א.ג, שאמר כי המערכת החיסונית שלי נמוכה בשל הלופוס ולכן זו הסיבה שנדבקתי 4 פעמים בדלקת דרכי הנשימה. הוא נתן לי טיפול בנזוקרט (תרסיס לאף) והמליץ גם על מתן מולטיויטמין, בהמלצתו התחלטתי טיפול במולטי ויטמין ובזוקרט. מאז הנשימה הרבה יותר טובה והאף נקי, כמעט ללא נזלת, אך השיעול המחניק נמשך . אציין כי השיעול הוא לעיתים רחוקות יותר , פעמיים -שלוש ביום וכי אני נוטל אימוראן בשנתיים האחרונות ורק ב-3החודשים האחרונים החל השיעול המחניק שאלתי , בעלון המצורף לאימוראן נכתב כי אחת מתופעעות הלוואי היא שיעול, האם עליי לפנות לראמוטולוג המטפל בי בשאלה האם להחליף את האימוראן בטיפול תחליפי אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו