עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    קרן
    24/02/2009

שלום יש לי תסמונת ריינו מזה 5 שנים ואסמה של העור מזה 7 שנים... עד עכשיו לא בדקתי את בריאותי מהסיבה שפחדתי לדעת את התשובה... אבל היום התגברתי על זה והלכתי לעשות בדיקות דם. יצא לי antinuclear ab adults 13.60 ושאר הבדיקות יצאו תקינות dna שלילי. ואין שום סימן לדלקות פנימיות. ועשיתי דם צילום של ידיים רגליים וראיות ויצא תקין. ויש לי צרבות באופו קבוע בשעות הערב. השאלה שלי היא כזאת יכול להיות שיש לי לופוס רק בעור בלי מעורבות של אבירים פנימיים... או שזה רק עניין של זמן עד שהמחלה תתקוף את האיברים הפנימיים? חשוב לציין שאני סובלת מתופעות האלה 5 שנים ורק עכשיו גיליתי את המחלה...(עוד לא אייבחנו לי באופן סופי את הלופוס אבל הרופאה אמרה לי שברגע שיוצא כזאת תשובה בבדיקת דם אז זה כמעט בטוח.) עד כמה זה חמור? וזה שיש לי את זה 5 שנים ולא החמיר לי זה סימן טוב עד כמה המצב מעודד???אם בכלל. עם שנים זה מחמיר או שזה יכול להישאר ככה ??? מה בנוגע להריון זה מחמיר אחרי לידה או שזה גם יכול לעבור... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לסיגל

ד''ר יעקב אבלין
    25/02/2009

סיגל שלום,
    האבחנה אינה חד משמעית במקרה כמו שאת מתארת. נוגדן ה - ANA שנמצא אצלך אינו קיים רק במחלת הלופוס. נוגדן כזה עשוי להתגלות גם במחלות אוטואימוניות רבות נוספות כמו מחלת סיוגרן, סקלרודרמה, מחלות מעורבות של רקמת החיבור ועוד. יש גם אנשים בריאים הנושאים נוגדן זה. צירוף הסימפטומים של תופעת רינו וצרבת אינו אופייני דווקא ללופוס ועשוי להצביע על בעיות אחרות מקבוצת המחלות הללו. כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולבצע בירור מושכל ומקיף כדי לזהות את סוג הבעייה המדוייק ולהחליט על טיפול בהתאם. כמובן, העובדה שלא חלה הרעה במצבך משך 5 שנים היא מעודדת ומפחיתה את הסכוי שמדובר בבעייה מסוכנת ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו