לופוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס?
    רוני
    26/02/2009

בת 32 לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים, הריון תקין באמצע והריון כעת שהסתיים ויתכן והיה הריון חוץ רחמי (דימום במועד הווסת הצפוי ולאחר שבוע נתגלתה ביתא 49 שעלתה הכפלה יפה במשך מספר ימים ואז ירדה באופן עצמוני (ללא טיפול - נכון לאתמול ירדה הביתא ל45)). לא אותר שק הריון ב- US שונים שהתבצעו לרבות על ידי פרופ' מייזנר בבילינסון. ברקע ITP ידוע מגיל 16, בהריון התקין טופלתי בסטרואידים וב- IVIG. עברתי לאחרונה מרפאה המטולוגית ונערכו בדיקות נוספות וחוזרות לבירורים שנערכו כבר בעבר בשתי מרפאות. בביקור בבילינסון בערבות הריון חוץ רחמי זה, התברר כי ה- LAC חיובי (ראו שהגיעו תוצאות). התור להמטולוגית הינו רק בעוד חודש ובינתיים אני מנסה להבין האם יתכן ויש לי לופוס ללא הסימנים המאפיינים (למעט ITP ואפטות) ומבלי לסבול במהלך המחלה. היתכן והמחלה תוקפת רק בהריון? האם יתכן וזהו הגורם להפלות? כיצד יתכן ועברתי הריון בריא (באופן יחסי)? בעבר היו לי שני מקרים של חום נמוך ממושך (מספר שבועות) מלווה בעייפות רבה וחולשה. לאחר בירורים שנערכו אז (בסוף שנות ה-90 ותחילת 2000) מצאו לבסוף כי יש מיקופלזמה (היו לי גם תחושות של דלקת בשתן עם תרבית שלילית). האם תופעות אלו עשויות היו להיות התפרצויות של לופוס? ומה עלי לעשות לפני ההריון הבא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס?

הוספת תגובה

• רוני שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/03/2009

תסמונת נוגדי פוספןליפידם (ANTIPHOSPHOLIPID SYNDROME) מתבטא בהפלות חוזרות, אירועים חוזרים של קרישיות יתר (קריש דם בורידים העמוקים של הרגליים או ברעאות או במח וכ"ו) בנוכחות LAC או נוגדנים לקרדיוליפין. התסמונת יכולה להופיע לבד אך יותר שכיח להופיע ב-40% של חולות לופוס. בתסמונת יכול להופיע תרומבוציטופניה אך לא ITP. חלק מחולות לופוס- הביטוי הראשון למחלתן זה ITP. לאבחן לופוס צריך 4 מתוך 11 מדדים -בבדיקה גופנית ובדיקות דם. בדיקה נחוצה זה נוכחות של רמה גבוהה של נוגדנים כנגד הגרעין (ANA).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו