מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהלירון01/03/2009
בגיל 21 תוך כדי שירות צבאי ברכי התנפחה וכן התפרצה אצלי מחלת פסוריאזיס, טופלתי בביה"ח רמב"ם ולאחר כמעט שנה הצלחתי לשקם את הברך ולחזור לעבודה מלאה. הפסוריאזיס לעומתו לא חלף. הוא נקודתי אך מאוד מטריד בחיים. יש לי כאבי פרקים ממוקדים ונתונים לשינויים לפי עונות השנה אני משער שבתקופות המעבר הכאבים גבוהים יותר. כיום לאחר כ 12 שנים מאז התפרצות המחלה ולאחר שנים של רגיעה יחסית זה כחודש וחצי שאני סובל מכאבים נוראיים בכל הגוף: פרקי האצבעות, מרפקים, כתפיים גב תחתון ברכיים רגליים שרירים, ממש קשה לי לתפקד ונוסף לכל חולשה כללית קשה וכן עייפות מתגברת ביחד עם זאת כמה ימים היו לי רעדות כפי שישנם בזמן חום גבוהה אך ללא חום. נשלחתי לבדיקות (אני גר בחו"ל) בדקו לי את כל בדיקות הדם האפשריות, לב וצילום רנטגן אך לא נמצאו שום דברים מטרידים בכל הבדיקות ואף ברור שאני בריא! אגב כך גם היה כאשר פרצה המחלה לא היו שום תגובות בדם מעולם. כעת קשה לי מאוד ללכת הברכיים כואבות נורא הגב התחתון ממש כואב וכל אגן הירחיים לוקח לי זמן לקום מהמיטה, מהכיסא מהספה בקיצור מכל מקום. אינני יכול למצוא תנוחת שינה נורמלית הכל כואב בכל צד, ואני נאלץ לקחת "נורופן" לפני השינה בכדי להצליח לישון לילה. אני רוצה להגיע ארצה לטיפולים (המדינה בא אני חי לא יכולה להציע לי שירותים רפואיים מפאת רמת רפואה ירודה במדינה) אך אין לי רצון ואף את היכולת להשאר בארץ תקופות ארוכות. השאלה: א. עד כמה אני צריך להיות מודאג? ב. עם מה להתחיל כעת בהיותי בחו"ל ע"מ לארגן את נסיעתי ארצה ולדחוס את כל ביקורי הרופאים והבדיקות במקסימום שבוע? ג. והאם ישנו בכלל תרופה לבעיה? שאלה זו האחרונה מהותית משום שבזמן שטופלתי בביה"ח רמב"ם הבהירו לי שהתרופות הם בעיקר הרגעה אך פוגעות קשות בתפקוד של מעיים וכו' כך שהעדפתי ע"פ עצת הפר' שטיפל בי שלא לקחת תרופות בקביעות, מאז ועד היום לא התעדכנתי בנושא ואי לכך אינני נותל תרופות כל שהן בצורה קבועה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין01/03/2009לירון שלום
האבחנה המבדלת העיקרית במקרה כמו שלך היא בין דלקת מפרקים ספחתית, שקשורה לפסוריאזיס לבין כאב מסיבות שאינן דלקתיות כמו למשל פיברומיאלגיה. עליך לבצע את בדיקות הדם היסודיות הכוללות שקיעת דם, CRP, פקטור ראומטואידי (RF) ו - ANA וגם צילומים של כפות הידיים, האגן הגב התחתון והברכיים. לאחר מכן עליך להבדק על ידי ראומטולוג ולנסות לקבוע את האבחנה והטיפול. בכל מקרה סביר שהיה צורך במעקב של ראומטולוג לפחות אחת למספר חודשים.
מבחינת הטיפול התרופתי, הוא כמובן תלוי באבחנה אך יש כיום תרופות יעילות לטיפול בדלקת מפרקים ספחתית, בדלקות מפרקים אחרות ואפילו בפיברומיאלגיה ולכן לא כדאי לוותר על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
לירון01/03/2009הבנתי אני מגיע ארצה לבדיקות. הבעיה היא פרקטית אני יכול להקציב לכל הבדיקות עם קבלת התוצאות והבדיקה אצל הראומטולוג בשלב זה רק שבוע מקסימום. האם זה ראלי ? אני חבר קופ"ח כללית אך מוכן להגיע לשר"פ אם התשלומים סבירים ולטפל בכך במהירות. התואיל לכוון אותי לצעדי התחלה? מאוד מודה לך על העזרה מראש כמובן שאם אתה תואיל להרשות לי להגיע אליך אשמח מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009אם תגיע לבדיקת ראומטולוג מצוייד בבדיקות ובצילומים יתכן שניתן יהיה להגיע לאבחנה אם כי יתכן גם שיתעורר צורך לביצוע בדיקות משלימות. מובן שלצורך המשך המעקב אחר הטיפול והתגובה לטיפול רצוי מאד להיות בקשר אם ראומטולוג (בארץ או בחו"ל) ולהגיע לביקורת אחת למספר חודשים. אם בהמשך המצב משתפר ומתייצב יתכן שניתן יהיה להסתפק בביקורות פחות תכופות (למשל אחת לחצי שנה). לצורך הבדיקה הראשונית אתה יכול כמובן לקבוע תור לראומטולוג דרך קופת החולים, או לקבוע פגישה פרטית (המונח שר"פ רלבנטי בעיקר לגבי השיטה הנהוגה בבי"ח הדסה, אך ניתן להגיע באופן פרטי גם לראומטולוגים אחרים בארץ). לא אוכל לכוון אותך לרופא מסויים במסגרת פורום זה, אך ניתן להגיע לשמות של ראומטולוגים (כולל אלי...) דרך מדריכים שונים (לדוגמא: דפי זהב) או באמצעות חיפוש באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)