כל הפרקים כואבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל הפרקים כואבים
    מור
    02/03/2009

בת 57. היפסקתי הורמונים לפני כ 3 חודשים עקב גילוי סרטן רחם ושחלות אצל אימי. כל פרקי הגוף מאד כואבים לי ואני מרגישה היתנהלות גוף של זקנה.אני עושה הכל ב"סלוו מושן" . הולכת לישון כאובה וקמה כאובה. כל תנועה מתחילה במחשבה איך להקטין את הכאב. אציין שגם במנוחה הכאבים חזקים. האם יש טיפול גורף? ומה הבירורים שעל לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כל הפרקים כואבים

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר יעקב אבלין
    06/03/2009

יעל שלום
    במקרה כמו שאת מתארת יש לבצע בירור כדי לגלות את מקור הכאב. מומלץ להבדק על ידי ראומטולוג, אשר יבדוק את המפרקים ויקבע אם יש סימנים של דלקת מפרקים או של שחיקת סחוסים היכולים להיות מקור לכאב. כמו כן בדיקות המעבדה והצילומים יכולים לתת רמזים נוספים לקיומן של בעיות כאלו. לבסוף, אם לא תהיה עדות לבעיות כאלו, יש לחשוב גם על פיברומיאלגיה, מחלה שאינה דלקתית ואשר גורמת לכאבים מפושטים ועייפות. הטיפול הספציפי תלוי כמובן באבחנה אך לרוב ניתן להמליץ בכל מקרה על פעילות גופנית מתונה בשלב הראשון, כאמצעי להלחם גם בעייפות וגם בכאב כרוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו