עזרה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף
    קרן
    04/03/2009

שלום יש לי תסמונת ריינו כבר כמה שנים ועשיתי בדיקות דם ויצא לי ana חיובי והייתי אתמול אצל הרופאה והיא אמרה לי שכנראה זה לופס אבל שהיא לא שולחת אותי לבדיקות ופרופסור שיבדוק אכן אם זה לופוס כי המחלה לא פעילה ואין טעם... היא רשמה לי בהבחנה : " בד דם סרולוגיות ביחד עם קליניקה מעלים חשד למחלת ריקמת חיבור כגון sle" והיא ציינה ששהמחלה לא פעילה. השאלה שלי היא כזאת האם זה בסדר או שאני בכל זאת צריכה לעבור עוד סידרות בדיקות וללכת לפרופסור לראות אם זה לופוס או שפשוט הרופאה צודקת ואני צריכה להתעלם מזה ופשוט להיבדק כל חצי שנה .? כי אני לא יודעת כרגע בוודאות אם יש לי לופוס או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר יעקב אבלין
    06/03/2009

קרן שלום
    ממצא של ANA חיובי ותופעת רינו אינם מספיקים לאבחנה של לופוס. לופוס היא מחלה רב מערכתית המתבטאת בתופעות קליניות ומעבדתיות רבות נוספות. כמו כן הן תופעת רינו והן ממצא של ANA חיובי הם ממצאים שכיחים גם אצל אנשים שאינם חולים בלופוס או במחלה אוטואימונית אחרת. יחד עם זאת אני חושב שיש מקום להרחיב את הבירור ולבצע בדיקות נוספות כדי לראות אם אכן מדובר בביטוי של מחלה אוטואימונית ואם כן - איזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו