מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת ריינו REYNAUDS PHENOMENONצפריר05/03/2009
שלום רב, לפני 6 שנים הרופא המטפל הפנה אותי לבדיקת קריאוגלובולינים עקב אקרוציאנוזיס קלה. הבדיקה יצאה שלילית אבל בדיקה חוזרת שנעשתה בחורף (לאחר מספר חודשים)יצאה חיובית CRYOGLOUBILIN++ ולכן קבעו שאני סובל מרינו.(RF היה חיובי גם כן). מאז אני עושה בדיקות לתפקודי כבד והפטיטיס כל חצי שנה והתוצאות שליליות כמובן(אין שום מימצא). השאלה היא: האם יתכן שבעת ביצוע בדיקה נוספת לקריוגלובולינים התוצאה תהיה שלילית , דהיינו האם הם יכולים להיעלם ? (מאז אותה הבדיקה לפני 6 שנים לא נשלחתי לבדיקה נוספת לקריוגלובולינים וחוץ מכיחלון בידיים בחורף אין לי שום דבר אחר כבר קרוב ל 6 שנים (אני בן שלושים). בתודה מראש, יורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליורי
ד''ר יעקב אבלין06/03/2009יורי שלום,
אם בדיקת הקריאוגלובולינים היתה חיובית בכייל משמעותי כפי שאתה מתאר, יחד עם RF חיובי (שאופייני גם הוא במקרים של המצאות קריאוגלובולינים) סביר להניח שלא מדובר בממצא מקרי. זאת בייחוד לאור ההסתמנות הקלינית של אקרוציאנוזיס. ממצאים אלו אכן מעלים חשד למחלה הנקראת קריאוגלובולינמיה - מחלה שאמנם קשורה במקרים רבים להפטיטיס אך - לא תמיד. הייתי ממליץ להבדק על ידי ראומטולוג ולבצע בירור סרולוגי מלא (כלומר בדיקות דם מקיפות יותר) כדי לנסות להגיע לאבחנה מדוייקת. כמובן העובדה שהממצא ידוע כבר 6 שנים ולא קרה שום דבר רע - היא מרגיעה לגבי חומרת המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)