פיברומיאלגיה חוזרת......

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה חוזרת......
    מיכל
    09/03/2009

ד"ר נכבדים!!! לפני כשלוש שנים אובחנתי כלוקה בתסמונת הפיברומיאלגיה. האבחון נקבע על ידי אורטופדית שהיא מומחית גם למחלה הזו. ניתן לי טיפול תרופתי אותו הפסקתי כעבור זמן קצר בשל השפעה על העירנות. לא כל כך זוכרת את שם התרופה אך היא היתה תרופה אנטי דיכאונית די ישנה שגורמת לנמנום. דווקא לכאבים היא עזרה יופי. למזלי הרב, כעבור מספר חודשים הכאבים פחתו ללא טיפול נוסף. אני מוכרחה להוסיף, שבגילי (50) אני עדיין פעילה מאד ועוסקת בספורט. היו לי בערך שנתיים וחצי נסבלות ללא כאבים חריפים, יכולתי לתפקד ואף להיות פעילה אם כי לא הייתי משוחררת לחלוטין. לצערי הגדול, לפני בערך חודשיים הכאבים חזרו בגדול אחרי אשפוז עקב דלקת חריפה בדרכי השתן והכליות. ברצוני לשאול האם מוכרת תופעה כזו של רגרסיה במחלה ואז חזרה שלה? האם איננה נעלמת לתמיד? ועוד: מה אוכל לעשות כדי להמשיך את חיי באופן מלא ופעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה חוזרת......

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    09/03/2009

ענת שלום
    למעשה המהלך האופייני של פיברומיאלגיה הוא מהלך של עליות וירידות עם תקופות טובות יותר ופחות. נראה שתקופה של חוסר פעילות, משנית לסיבה אחרת כמו למשל אשפוז, עשוייה לגרור החמרה במצב. מאידך גיסא יש לציין שפיברומיאלגיה איננה מחלה פרוגרסיבית ולמרות העליות והירידות אין התדרדרות לאורך זמן.
    המלצתי החמה היא לנסות לחזור לפעילות גופנית באופן הדרגתי בעקבות האשפוז עם דגש על פעילות אירובית מתונה אך סדירה. הליכה, שחייה או רכיבה על אופניים עשויים להתאים להגדרה זו. בנוסף יש כיום מספר תרופות עם יעילות מוכחת לפיברומיאלגיה וביניהן ניתן למנות את הליריקה, הסימבלטה והמילנאציפראן (איקסל). מומלץ להבדק על ידי ראומטולוג ולדבר איתו על היתרונות והחסרונות של תרופת אלו במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    10/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו