כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    מיקה
    12/03/2009

מזה מס' חודשים סובלת מכאבי ברכיים . בדיקת אורטופד מומחה לברכיים העלתה שמדובר ככל הנראה בשחיקת סחוסים . נשלחתי על ידיו לצילום רנטגן רגיל , ובצילום לא נראו שברים או פגיעה ברקמות רכות. האם רואים שחיקת סחוס בצילום רנטגן רגיל ? או שדרוש צילום מסוג אחר , והאם ייתכן שמקור הכאבים הוא במחלת האוסטיאופורוזיס המתקדמת ממנה אני סובלת מזה מס' שנים ? אני מתנצלת שאני שואלת יותר משאלה אחת , אני פשוט חסרת אונים בנוגע למצבי . אודה על התשובות לשאלותי . . . בברכה , מיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/03/2009

מיקה שלום
    בדרך כלל ניתן לראות שינויים של אוסטאוארטריטיס בצילום רנטגן רגיל אם כי ישנם פרטים שניתן לראות טוב יותר בבדיקות משוכללות יותר כמו CT או MRI. העובדה שלא נראו שברים או פגיעה ברקמות רכות אינה מעידה על כך שאין שינויים של שחיקת סחוסים. אוסטאופורוזיס לרוב אינה מהווה סיבה לכאבים אלא גורם סיכון לשברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו