זאבת בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זאבת בהריון
    אדוה
    13/03/2009

אני בת 30, לפני כשנה עקב תסחיף ריאה שלא היה קשור להריון בוצעו בדיקות לקרישיות בדיקות מקיפות שנתנו תשובות תקינות לחלוטין למעט 3 בדיקות שהן דידימר (ערך 330), פיברינוגן (בערך 437) ולופוס אניקוגולנט APTT בערך של 1.96(לעומת הDRVVT שהיה עם ערכים תקינים) נאמר לי לבצע את הבדיקות כעבור 3 חודשים אבל לא קיבלתי הפניה אלא נאמר לי שזה בסדר עכשיו כאמור אני שוב בהריון ובגלל לידת עובר מת עקב מום לבבי בחודש שמיני ועוד מעל חמש הפלות של הריונות כימיים בוצעו שוב הבדיקות המקיפות על ידי ההמטולוגית ושוב כל הבדיקות תקינות חוץ משלושת הערכים האלו שיצאו הפעם דידימר 260 פיברינוגן 460 (הנורמה עד 400) ולופוס APTT 1.96 ( לפי מה שכתוב הנורמה היא עד 1.7) האם זהו לופוס כלומר האם גם אם רק אחד הערכים אינו תקין זה אומר שאין את המחלה עצמה? אני עכשיו מטופלת במעקב הריון בסיכון והמטולוגי כמובן אבל רציתי לשאול האם יש סיכוי שהמום הלבבי נבע מהערכים האלו? האם יש קשר בין כך ובין שההמוגלובין הברזל טסיות הדם נפח כדוריות הדם והB 12 כולם נחשבים בערכים נמוכים אצלי מהרצוי? תודה רבה וסליחה על אורך השאלות. שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זאבת בהריון

הוספת תגובה

• אדוה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    15/03/2009

תסמונת נוגדי פוספוליפידים מתאפיינת ע"י הפלות חוזרות בכל שלב של ההריון, אירועים של קרשיות יתר עם קרישי דם חוזרים, בנוכחות נוגדנים לקרדיוליפין , בתא-2 גליקופרוטאין-I, או לופוס אטיקואגולנט. התסמונת יכולה להופיע לבד או יחד עם לופוס. בחולי לופוס כ-40% יפתחו את התסמונת APS.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד על התשובה

אדוה
    15/03/2009

תודה לך והמשך שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו