אריטריס ריאומטיזם והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אריטריס ריאומטיזם והריון
    חסוי
    15/03/2009

אני בשבוע 38. סובלת מדלקת פרקים אריטריס ריאומטיזם . כל ההריון הדלקת לא הורגשה וחשתי נפלא. נוטלת 200 מג פלאקווניל ליום. בחודש האחרון - החמרה בכפות הידיים וביידים עצמם. תוקפים אותי כאבים כמו שהיו לי לפני תחילת הטיפול התרופתי ........זאת בנוסף על הרדמויות כפות הידיים בלילה (שזו להבנתי תופעה מוכרת לנשים בהריון). האם יכול להיות שההחמרה בדלקת חלה מבצקות וכמות/נפח הדם שגדל? האם יש סיכוי שהתופעות יחלפו עם הלידה? שמעתי שבדכ בהריון המצב משתפר ואחרי הלידה חלה נטיה להחרפה. אך אצלי זה לא כך......יש תופעות כאב גם בהריון.......למה לצפות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אריטריס ריאומטיזם והריון

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    15/03/2009

לחסויה שלום
    כפי שאת מציינת, האופייני הוא שדלקת מפרקים שגרונתית משתפרת בזמן ההריון אך עלולה להחמיר לאחר הלידה. עם זאת לקראת סוף ההריון ייתכנו כאבים מכאבים שונים, חלקם באמת קשורים ללחץ על עצבים בכפות הידיים (CTS). אני מניח שחלק מהתופעות ישתפרו לאחר הלידה. לגבי דלקת המפרקים עצמה - צריך לעקוב ולראות. אם קיימת החרפה ניתן להתגבר עליה באמצעות טיפול מתאים, אשר עשוי לכלול גם סטרואידים לפרק זמן מסויים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו