מה זה הכאבים האלו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה הכאבים האלו?
    מיכל
    16/03/2009

שלום רב, אני בת 32, ילדתי לפני 5 חודשים, עדיין מניקה. לפני כחודשיים וחצי התחילו לי כאבי רגליים, עברתי בדיקת כלי דם תקינה, והאורטופד המליץ לי על מדרסים בשל קשתות מוגבהות. אני הולכת עם המדרסים כחודש וחצי ללא הטבה. יש לי כאבים בכפות הרגליים (כל פעם בנקודה אחרת- עקב, כריות האצבעות, כאב בכיפוף האצבעות), כאבים בחלק האחורי של השוקיים, ובעיקר כאבים ותחושה של חום בחלק הקדמי של הירכיים. בשעות אחה"צ- ערב אני מרגישה את הרגליים כמו אחרי ריצת מרתון. יש לציין שלעיתים אני חשה "דקירות" בברכיים ובכפות הרגליים. כמו כן, כאבי גב תחתון ונקודות כואבות בגב התחתון, בישבן ולאורך הירכיים בצד החיצוני. הכאבים אינם חדים, אך מדאיגים אותי. מה יכול להיות מקורם? לאיזה רופא לפנות? אודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה הכאבים האלו?

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר יעקב אבלין
    16/03/2009

מיכל שלום
    הכאבים שאת מתארת עשויים להיות תוצאה של לחץ עצבי במיקומים שונים הגורמים לכאב הקורן לרגליים. זה יכול לקרות כאשר קיים לחץ על שורשי העצבים באיזור יציאתם מעמוד השידרה, עקב בעיות כמו בלט דיסק אך גם עקב לחץ באיזורים נוספים כמו במוצא האגן. בדיקת EMG המתעדת הפרעות בהולכה העצבית עשוייה לעזור כדי למקם בעייה כזו. כל זאת בהנחה שלא מדובר במחלת מפרקים דלקתית, כלומר שאין סימני דלקת בבדיקה גופנית ואין עלייה במדדי הדלקת בבדיקות המעבדה. הייתי מציע להתייעץ עם נוירולוג לגבי כאבים כאלו בשלב הראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו