אוקופניה לימפופניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוקופניה לימפופניה
    גלאם
    16/03/2009

שלום רב, הייתי אצל הרופאה ישבתי הקשבתי יצאתי נסערת ובעצם לא בדיוק הבנתי מה משמעות הדבר. אשמח לקבל הסבר פשוט. נכתב לי כי לאוקופניה לימפופניה ACL גבוהים תופעות רינו COOMBS חיובי ANA חיובי C4 נמוך- מדובר בתמונה של SLE קרוב לוודאי - כלל נוגדני לACL ללא תמונה של APS. קיבלתי פלקווניל ואספרין, מה תפקידן ? אני מרגישה בסדר מלבד לכך שהידיים לעיתים די קרובות מכחילות מהקור. אשמח לתשובתכם ועזרתכם. תודה רבה גלאם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוקופניה לימפופניה

הוספת תגובה

• גלאם שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/03/2009

אני אענה ע"פ הנתונים שתארת.
    אנני יודעת מה גלך.
    ידיים מכחילות יכול להצביע על תסמונת רינו (RAYNAUD) המופיע לעיתים קרובות לבד או חלק ממחלות אוטואימוניות ביניהן זאבת.
    הגדרת זאבת מתבססת על נוכחות של 4 מתוך 11 ממצאים. בדרך כלל צריך להיות מעורבות העור, מיפרקים, מחלת דם, מחלה בכליות, מחלה של מערכת העצבים המרכזית (מוח) בנוכחות נוגדנים לגרעין (ANA)ף נוגדנים לדנ"א (DNA), סמיט (SM) או קרדיוליפין (ACL).
    אצלך נמצא למפופניה וקומבס חיובי-מחלת דם, נוגדנים לגרעין (ANA- לא מסרת באיזה כייל) ונוגדנים לקרדיוליפין- 3 מתוך 4. זאת אומרת קרוב לוודאי שתתפתח לופוס אך עדיין אין.
    במצבים כאלו יש 2 אפשריות- להתחיל טיפול בפלקווניל או לחכות.
    יתכן ונמצאו ממצאים בבדיקה גופנית-דלקת בפרקים או פריחה בעור?
    לגבי מתן אספירין- כעת הבנתי שיש נוגדנים בלבד? האם היו הפלות חוזרות או אירועים חוזרים של קרישיות יתר? גם כאן- יש רופאים שממליצים על אספירין- אחרים מחכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו