מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר אבלין- עבודה, כאבים ומה שבינהם.יונתן18/03/2009
שלום ד"ר אבלין, שמי יונתן, חולה בפיברומיאלגיה כבר 8 שנים. אני כרגע עובר תקופה קשה מאד מבחינת הכאבים, אני עובד במשרה די מלאה כשהחודש האחרון הוא לחוץ ביותר. אני עובד בתפקיד אדמיניסטרטיבי,(עם מאמץ מוחי-תפקיד של יעוץ) אך בחודש האחרון ישנה תקופה לחוצה ביותר ובמיוחד אינטיסיבית- הכאבים הם בכל הפרקים בגוף וכאבי השרירים הרגילים, כמו כן הגב כואב מאד(עברתי בנוסף לכל תאונת דרכים לפני כשנה) ד"ר אבלין, אני פונה אלייך כיוון שאני מרגיש משהו לא פיירי(ממש כך) בכך שמצד אחד אני אחד שאוהב לעבוד, בצניעות אומר שאני עובד מוערך ומסור, אך מצד שני מרגיש שהאינטיסיביות מחריפה את הכאבים מאד. מדוע זה ככה? זה לא שאני טיפוס שנלחץ, אני עושה את העבודה בצורה טובה, מסודרת ומאורגנת, אך חווה על בשרי, עצמותיי וגידיי את המאמץ. יש לציין, שאני לא רוצה לוותר, רוצה לעבוד, להתפרנס בכבוד ורוצה להקים משפחה, אך איך אפשר לשלב את החיים המודרנים עם המחלה הארורה והלא פיירית הזו? שוב אומר, אמנם הלחץ מוסיף מתחים, אך אנשים אחרים נלחצים יותר ממני ולא חווים זאת על הגוף? ד"ר יקר, אני מודע ששאלתי קצת מוחצנת וקצת לא רפואית פרופר, אך אשמח לעצה בימים קשים אלה.(יש לי תור לרופאה רק בעוד חודשיים) נ.ב: מטופל ב- 30 מ"ג סימבלטה, הייתי על 60, אבל עם יותר תופעות לוואי. כרגע לא מסוגל לפעילות גופנית כיוון שחוזר גמור מהעבודה ופעילות(בתקופה זו) רק תחמיר את המצב. זאת מנסיון. האם טיפול ג'הארה יכול להוות רעיון טוב כרגע? אלפי תודות שוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליונתן
ד''ר יעקב אבלין20/03/2009יונתן שלום רב,
האמת היא שבעיות רפואיות הן אף פעם לא הוגנות... אבל קל להבין את התסכול שאתה מרגיש. יחד עם זאת אני חושב שבסך הכל אתה מתמודד עם המצב בצורה נכונה.די ברור שחולים בפיברומיאלגיה אינם משתפרים כתוצאה מהפסקת עבודה והורדה כללית של פעילותם. להיפך: ככל הניתן רצוי לעסוק הן בפעילות גופנית והן לנהל חיים רגילים כולל עבודה. מצד שני זו עצה שממש לא קל ליישם אותה כאשר הכאבים והעייפות קשים. לכן החוכמה היא למצוא את שביל הזהב.. זה אומר להפחית את רמת הפעילות בצורה מתונה כמו למשל צמצום קל בשעות העבודה, התחלת עבודה שעה יותר מאוחר וכו'. כמובן שזה דורש הבנה ושיתוף פעולהמצד המעסיקים (ובתופות של מצוקה כלכלית גם זה נהיה קשה יותר) אבל התחשבות כזו יכולה לשמר חולי פיברומיאלגיה במעגל העבודה וגן להיטיב איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
יונתן20/03/2009התשובות שלך מראות על אכפתיות והבנה רבה. תודה רבה! הדגשת לי את זה שלמרות הכל, אסור לי לעזוב את העבודה. עוד שאלה ברשותך: האם ידוע לך על שיפור המצב כתוצאה של אחד מהשיטות המשלימות הבאות: שיאצו עוצמת הרכות(נענועים עדינים של הגוף) ג'הארה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין20/03/2009יונתן שלום
איני חושב שקיים מידע מבוסס מדעית לגבי יעילותן של שיטות אלו. אני יכול לספר לך שלפני זמן מה עלתה יוזמה לבצע בדיקה מדעית של נושא הג'אהרה בפיברומיאלגיה אך לצערי מחקר זה לא יצא אל הפועל. כרגע ניתן בזהירות לקבוע שניתן לנסות שיטות אלו - אין ספק שיש חולים המרגישים טוב יותר בעקבות סוגי טיפול כאלו ואחרים אף אם הן אינן יעילות בכל המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יונתן25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)