כאבי גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון
    בני
    26/03/2009

שלום
    רציתי לשאלות כמה שאלות שמדאיגות אותי מאוד.
    אני חייל בן 19 וחצי פרופיל 45 סובל מIBS אני כבר 8 חודשים בצבא .
    לפני כחודש התפרצו לי כאב גב תחתון נוראים בלי שום סיבה כל שהיא.ולאורך הזמן גם כאבי צוואר החלו.
    אבא שלי סובל מבכטרב הידועה בשם Ankylosing Spondylitis ולכן אני בלחץ כי הכאבים לא פוסקים. אני פשוט מכיר את המחלה טוב בגלל אבי ולכן אני בלחץ.
    אני אמור לעשות את הבדיקת דם HLA B27 עכשיו מה שמאוד מעניין אותי העם יש קשר בין שני הדברים.
    האם בעקבות הIBS יכול להיות שהכאבים אופיניים.
    אני נמצא במתח המון זמן גם בעקבות הכאבים וגם בעקבות הסיבוכים שאני עובר בצבא עקב זה שעדיין לא התחלתי לשרת בשידור סדיר .(עברתי המון)
    עבודה פיזית אני לא מסוגל לעשות בעקבות הכאבים אבל המקצוע שאליו אני מיועד הוא משק לוגיסטיקה שזה אפסנאי.
    עכשיו אני מאוד חושש לבריאות שלי כי היחס אליי בצבא פשוט משפיל .אני מתלונן על כאבים אבל פשוט לא מאמינים לי. ונותנים לי לעשות עבודות פיזיות למרות שאני לא יכול אבל בגלל שאני תמים אני עושה אותם וסובל.

הייתי רוצה תייחסות של מומחה לבעיה שלי ומה אני יכול לעשות כדי להירגע ולא להיות במתח.
    כי המצב רק מדרדר.

בתודה בני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/03/2009

בני שלום,
    יש אפשרויות שונות אשר עשויות להסביר את כאבי הגב מהם אתה סובל. מצד אחד, לאור הסיפור המשפחתי של מחלת ה - Ankylosing spondylitis (אצל אביך) צריך לחשוב על האפשרות של מחלה זו או של מחלות דלקתיות דומות אשר מערבות את עמוד השידרה והאגן. למחלות אלו יש בסיס גנטי מוצק אשר קשור לסמן הגנטי B27. עם זאת מובן שלא כל בני המשפחה חייבים לחלות במחלה זו וגם לא כל מי שנושא את הסמן הנ"ל יחלה במחלה. מצד שני כאבי הגב עשויים להיות גם על רקע שאינו דלקתי. בהקשר זה יש להזכיר את העובדה שבקרב אנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיש (IBS) יש שכיחות מאד מוגברת של כאבים כרוניים לרבות פיברומיאלגיה, מחלה שאיננה דלקתית אלא קשורה להגברת תחושת הכאב על ידי מערכת העצבים המרכזית.
    לאור זאת יש צורך בביצוע בירור קליני מתאים כדי להגיע לאבחנה. בירור כזה כולל שמיעה זהירה של תלונותיך, בדיקה גופנית ועל פי רוב גם בדיקות דם להערכת מדדי הדלקת ובדיקות הדמייה כמו צילומים של האגן ושל חוליות עמוד השדרה. רצוי להבדק על ידי ראומטולוג כדי להגיע לאבחנה מדוייקת, אשר תקבע גם את צורת הטיפול ואת הצורך במיגבלות ספציפיות על הפעילות שאתה מבצע. מעניין לציין, שלפעמים מתקיימות יותר מבעייה אחת במקביל, כמו למשל מחלה דלקתית של עמוד השדרה, המלווה באופן משני גם בסימפטומים של פיברומיאלגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו