האם זה חשש לזהבת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה חשש לזהבת?
    סיון
    31/03/2009

סובלת מדלקת מפרקים בת 22 כבר 3 שנים רק לא מזמן גילו זאת והתקף ריינו..בבדיקות הדם יצא לי שקיעת דם...טסיות נמוכות וחלבון בשתן אני סובלת מחסימה בכליה שנפגעה מהדלקת מפרקים ועדין ממשיכים לחפש הם בטוחים שזו תסמונת רק לא יודעים איזו בנתיים אני רק מפתחת יותר תסמינים היו ל יש לי צואה דלקתית ודם..לא מזמן 3 פעמים קרה שהרגשתי עליה של לחץ דם מן כפות הרגלים עד הראש ובשלושתם היה לי חוסר התמצאות אי יכולת לדבר..ולא הרגשתי את הרגל והאצבע לחצי שעה ..שלשום קרה שוב רק שהרגשתי דקירה בחזה..והדופק עלה וגם ההרגשת לחץ הדם רק שהפעם הובאתי באמבולנס לבית חולים כשאני מפרכסת מעולפת ועניי מגולגלות אמרו שזה התקף חרדה ועדין ללא טיפול בכליה שנוצרה שם חסימה..ובתפקוד יצא שהיא מתפקדת 23 אחוז..וזה בדיקה לפני שנה אני כבר מיואשת רזיתי המון ומפתחת יותר תסמינים.. יש לי רגישות לאור ושמש..אישוני נעשים גדולים וחשה לחץ בראש ובלבול יש לי פצעים באף ובכל יום יורד לי המון דם..ניהיו לי קשייזכרון.. ומצבי רוח שלא נתנים לשליטתי..גון העור שלי נעשה לבן צהבהב וכפות ידיי.. הפנמיות בצבע חיוור כלכחל צהבהב עד כמה חמור המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה חשש לזהבת?

הוספת תגובה

• סיון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    31/03/2009

ללא ספק את סובלת מתסמינים רבים וחוסר וודאות מהי מחלתך. קשה ע"פ כל כך הרבה תלונות לזהות אם מדובר בזאבת. היו רצוי שתגשי למומחה בזאבת -ראומטולוג. בדיקות דם יכולות לעזור: שקיעת דם, רמת נוגדנים כנגד דנ"א, רמת משלים C3 ו-C4, ספירת דם, תפקוד כליות, שתן לכללית לחלבון ותאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל לכוון אותי איזה בדיקות לבקש?

סיון
    04/04/2009

אם אפשר שאלה נוספת..האם בן אדם יכול להיות בעל מספר תסמונות? ולגביי תשובתך תודה אמ..יעזור אם תאמר לי לפי התופעות הללו..איזו בדיקה לבקש כיוון שבכל פעם שהם רוצים בדיקה מסוייימת עוד לפני שאני מספיקה יש תסמין נוסף..ום מאבדים כיוון ויש לי קצת בצקות בידיים והלחץ דם עולה לפעמים בפתאומיות מה שגורםלכאב חד בחזה ובראש..בפרכוסים ראיה לקויה וחוסר התמצאות..יעזור לי אם תוכל לכוון אותי לבדיקות כלשהן גם הראמטולוגית שלי מאבדת..כיוון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    05/04/2009

במחלות אוטואימוניות הבדיקות דם רבות ותלויות במחלה עצמה. לסקירה ראשונית מבקים בד"כ נוגדנים כנגד הגרעין (ANA). אם זה חיובי ז מבקשים נוגדנים כנגד דנ,א (DNA) בחיפוש לאחר זאבת. אפשר גם לבקש ENA שכולל נוגדנים כנגד RO, LA, RNP, SMITH.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות הדם

סיון
    04/04/2009

בת 23 שוקלת 38 הלכתי לבדיקות והנה התוצאות אם אוכל לקבל הסבר כיוון שלא משתפים אותי כרגע עד לבירור..אם אוכל לקבל גם הסבר מהי כל בדיקה בקצרה
    SPECIFIC GRAV-USTRI - (גבוה 1.03\ נמוך 1.001) התוצאה שלי יצאה 1.042

PROTEIN-U STRIP- (גבוה30 \נמוך 0) תוצאה שלי 50
    C-REACTIVE PROTEIN- (גבוה3. \נמוך 0) תוצאה שלי 6.44
    RHEUMATOID FACTOR- (טווח ויחידות 0.00-15.00IU \ML) תוצאה שלי 8.440000>

ESR-(גבוה 37 \נמוך 2)תוצאה שלי 47 מזה ESRושאר הבדיקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהסבר תוצאות בדיקת דם. תודה

סיון
    04/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו