מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת דלקת גרון על פרקים?גלעד31/03/2009
שלום רב,
אני בן 35. ללא בעיות ידועות.
בדיקות דם שגרתיות במסגרת הביטוח לעבודה, לפני חצי שנה תקינות לחלוטין.
מזה 3 ימים יש חום גבוה עד 39.3 וכאבים בגרון בבליעה עם סימנים לבנים
קטנים בצד הגרון שהלכו וגדלו מ 1 ל 4-5 היום. יש כאבים גם בגוף ובפרקים ותחושה שחולה. אין לי נזלת. קצת ליחה.
הייתי שלשום אצל רופא בקופ"ח שאמר לי שזה אולי חיידק סטרפטוקוקוס לפי הסימנים הלבנים. אמר שהשקדים לא נפוחים אבל הגרון אדום ויש נקודות לבנות על השקד. אמר לחכות יומיים ואם לא יעבור אז לקחת מוקסיפן.
הרופא ביצע לי משטח גרון ונתן לי ספירת דם.
קיבלתי היום משטח גרון שיצא שלילי לסטרפטוקוקוס.
כמו כן תוצאות ספירת דם:
WBC=12.7 ( נורמה 4.8-10.8 )
NEUT =74.2 ( הנורמה 50-70 )
LYMP=13.4 ( הנורמה 20-50 )
MONO=10.3 ( הנורמה 2-9 )
BASO=0.3 LUC=1.4 EOS=0.4
NEUT ABS=9.4 ( הנורמה 1.9-8.0 )
LYMP ABS=1.7 ( הנורמה 0.9-4.5 )
MONO ABS=1.3 ( מעל הנורמה שהיא 0.2-1.0 )
PLT=348
HB=13.7 ( דומה לעבר )
MCV=85 ( דומה לעבר )
הרופא אמר לי שספירת הדם מראה שיש זיהום חיידקי ושאקח את המוקסיפן.
מנגד כאמור המשטח גרון בקופה יצא תקין. קניתי גם משטח פרטי וגם הוא יצא שלילי. אין מגמת שיפור לאחר שלושה ימים.
קראתי שדלקת גרון חיידקית היא בדרך כלל סטרפטוקוקוס. אבל המשטח יצא תקין.
אני חושש מאוד שזה אומר שנדבקתי באיזה שהוא חיידק אחר משהו בעייתי יותר או מערכתי.
אציין שהייתי לפני 5 ימים ( יומיים לפני הופעת החום ) בביקור ממושך אצל חבר שמאושפז במחלקה פנימית בבית חולים.. אף אחד מבני הבית לא חולה. לא הייתי בחול לאחרונה.
ברצוני לשאול
1. האם העובדה שיש עדות לזיהום חיידקי בספירת הדם אבל המשטח שלילי פעמיים
מעידה על כך שאני סובל מזיהום אחר קשה יותר או משהו מערכתי?
2. בספירת הדם המונוציטים מוגבר. קראתי באתר של הכללית שמונוציטים עולה בנגיף ולא בזיהום חיידקי. ואם עולה זה יכול להיות זיהום בלב, זאבת או מחלות מפרקים אחרות.
מה דעתך? יכול להיות שזיהום נכנס לפרקים או ללב? או שיש מחלה באיברים אלה? יש כאמור תחושת שפעת וכאבים בגוף.
מה דעתך? אני מאוד מוטרד מהעובדה של דלקח גרון חיידקית ולא מסטרפטוקוקוס
והחשש שזה משהו הרבה יותר רציני
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/03/2009מיקי שלום
זיהום בגרון על ידי חיידק הסטרפטוקוקוס עלול לגרום להופעה של דלקת מפרקים חריפה מסוג הידוע כ - Rheumatic fever. מחלה זו, שהיתה שכיחה הרבה יותר בעבר (לפני שאנטיביוטיקה ניתנה בצורה כה נפוצה) אינה מופיעה תוך כדי הזיהום החריף אלא מספר שבועות אחר כך. לא סביר שזה מה שקורה אצלך אם עדיין אתה סובל מחום גבוה ותפליטים לבנים בגרון.
במקרה שלך, אם משטחי הגרון החוזרים שליליים, רוב הסיכויים שלא מדובר בזיהום על ידי סטרפטוקוקוס. במקרה כזה צריך לחשוב על זיהום ויראלי והמזהמים העיקריים הגורמים לתופעות כאלו הם נגיפי ה - EBV (הגורם ל"מחלת הנשיקה") וה - CMV. מדובר במחלות שאין להן טיפול ספציפי, הגורמות בין היתר לכאבי שרירים ואשר חולפות מעצמן תוך מספר ימים עד מספר שבועות. כדאי לבצע בדיקות דם ספציפיות עבור נגיפים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה
גלעד31/03/2009תודה רבה על תשובתך!
ציינת בתשובתך שהיות והמשטח גרון תקין אזי זה כנראה זיהום ויראלי בגרון ואולי מחלת הנשיקה.
ברצוני לשאול
1. במידה וזה מחלת הנשיקה והיות והתחלתי לקחת מוקסיפן היום בצהריים, האם אני כנראה אקבל מזה פריחה? ( לבת שלי היה לפני שנה מחלת נשיקה וקיבלה מוקסיפן וכולה פרחה מזה ).
יש משהו שאני יכול לעשות כעת כדי למנוע את הפריחה?
2. בספירת הדם הניוטרופילים גבוהים כ 75 ולימפוציטים נמוכים כ 13 עם מונוציטים כ 11
האם ניוטרופילים גבוהים לא אומר שבהכרח מדובר בחיידק? אם כן האם לא יכול להיות חיידק אחר חוץ מסטרפטוקוקס שתקף אותי?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלעד
ד''ר יעקב אבלין04/04/2009גלעד שלום,
ראשית, אין הכרח שתקבל פריחה כתוצאה מהטיפול במוקסיפן. אמנם נכון שקיימת שכיחות יתר של פריחות בתגובה לפניצילין (ומוקסיפן הוא סוג של פניצילין) אצל חולים הסובלים ממחלת הנשיקה, אך אין זה ודאי שתסבול מפריחה. כמובן אם אכן מדובר במחלת הנשיקה הטיפול באנטיביוטיקה הוא מיותר וכדאי להמנע ממנו בלי קשר לפריחה.
הנויטרופילים אינם מעידים בהכרח שמדובר בדלקת חיידקית. בכל מקרה כדאי לבצע בדיקות ספציפיות עבור הנגיפים שהוזכרו, EBV ו - CMV, ולא להסתפק ברמזים עקיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)