דלקת מפרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים
    שירה
    06/04/2009

לדוקטור שלום יש לי דלקת מפרקים מזה כמעט שנה היום אני מטופלת בפלקווניל 2 ביום ומטטרוקסאט 4 כדורים של 2 וחצי פעם בשבוע ופרדניזון כדור של 5 יום כן יום לא השאלה שלי שאחרי שסבלתי מכאבים נוראיים במפרקים הם באמת פסקו אבל היום אני סובלת מכאבים בצד אחד של הגב התחתון השכמות וקצת גם בצוואר בקיצור באופן כללי הבעיה שלי היום היא החלק האחורי של הגוף ובכלל לא המפרקים הייתי אצל הראומוטלוגית שלי עם בדיקות הדם שהיא אומרת שהם מצויינות ככה היא אמרה ועתה לי בדיקה גופנית ואמרה שכל בסדר ולכן היא החליטה שכדאי להוריד במינון של הפרדניזון 5 ליום כן יום לא אני רוצה לדעת אם זה בגלל ההורדה של הפרדניזון ולמה הכאבים שם אשמח מאוד לתשובה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• תשובה למאי

ד''ר יעקב אבלין
    06/04/2009

מאי שלום ,
    לא פרטת מאיזה מאיזה סוג של דלקת מפרקים את סובלת. יש סוגים של דלקות מפרקים, כמו דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) אשר פוגעים כמעט באופן בלעדי במפרקים ההיקפיים כמו שורשי כפות הידיים, קרסוליים, ברכיים וכו'. מצד שני יש סוגים אחרים של דלקות, כמו למשל דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס (אך גם אחרות) אשר פוגעות בנוסף גם במפרקים של עמוד השדרה והאגן ועלולים לגרום לכאבי גב, כאבים באגן, בכתפיים, בצוואר וכו'. בנוסף עצם הירידה במינון הפרדניזון, לאחר תקופה ממושכת יחסית של טיפול בתרופה זו עשוי לפעמים לגרום לכאבים. צריך לבדוק עם הראומטולוגית המטפלת באיזה סוג של דלקת מדובר, ואז לנסות להבין אם התלונות החדשות מעידות על פעילות דלקת הפוגעת במפרקי עמוד השדרה והגב או שמדובר בכאבים בלתי ספצפיים כתוצאה המירידה במינון הפרדניזון. אם זה המצב כדאי להקפיד על ירידה הדרגתית במינון ויש לצפות שהכאבים יחלפו בהדרגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו