חייבת תשובה מהירה עקב חתונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת תשובה מהירה עקב חתונה
    מאיה
    06/04/2009

שלום
    לפני כחודש שוב חלה התפרצות של הלופוס. (לאחר שנתיים של רגיעה)
    כרגיל המליצו על סטרואידים ופלקווניל.
    יש לי 2 שאלות
    1. האם בפלקווניל יש חומר מנפח?? (התחלתי לקחת אותו לפני שבוע והפנים שלי התנפחו) ואני לא לוקחת שום דבר מעבר לפלקווניל.
    2. אני מתחתנת בעוד כמה חודשים. הבעיה מתחילה כששאלתי את רופאת הנשים שלי אם אוכל לקחת גלולה בערב החתונה כדי למנוע וסת בחתונה היא אמרה שכנראה שלא יהיה אפשרי. מה כן אפשרי אני מאוד לחוצה ורצה להיות נינוחה ביום חתונתי.

לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאיה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/04/2009

לכל תרופה יכולה להיות רגישות יתר שיכול לכלול נפיחות בפנים. תופעת לוואי העיקרית של פלקווניל היא הפרעה בראיה. לכן רצוי סמוך לתחילת הטיפול וכל שנה לעבור בדיקת עיניים.
    רצוי להמנע מלקיחת גלגות כי חשיפה לאסטרוגן יכולה לגרום להתלקחות המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס וגלולות

מאיה
    13/04/2009

האם קיימות גלולות במינון אסטרוגן נמוך או ללא אסטרוגן כלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    18/04/2009

גלולות מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון. אין מחקרים שמראים שאסטרוגן במינון נמוך בטוח בחולות זאבת.
    ניתן להשתמש באמצעי מניעה אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו