מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיה וקלונקסזואי06/04/2009
שלום,
אני בת 36, סובלת מזה 4 חודשים לסרוגין בכאבים בגפים, ותסמונת הידוק לסתות. לאחר בירורים אורתופדיים, בדיקת אי אם ג'י, ובדיקות דם אבחן אותי הראומטולוג כחולת פיברומיאלגיה. הכאבים אמנם לרב נסבלים, אך גרמו לי להרבה מתח. אני די עייפה, אך מצד שני אני אמא ל3 ילדים קטנים. אני ישנה טוב, אך לעתים חשה עיפות לא פרופורציונית לאורך השינה.
הרופא אמר שהיות והמחלה בתחילתה, ניתן עוד לרפא אותה. הוא רשם לי קלונקס במינון של חצי כדור לפני השינה (לשם שיפור איכות השינה), טיול של חצי שעה כל ערב ואמבטיות חמות.
קראתי באינטרנט מיני כתבות ופורמים בנושא, וקצת מדאיג אותי להתחיל ליטול כדור פסיכיאטרי ממכר שכזה.
האם כדאי לפנות לחוות דעת נוספת? האם הקלונקס יכול לחסל את המחלה או שהוא רק מטפל בסימפטומים? האם המחלה מתפתחת ומחמירה עם הזמן?
אודה על כל מידע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין06/04/2009זואי שלום,
ראשית יש לציין, שקלונקס אינה תרופה אשר הוכחה באופן ספציפי כיעילה לטיפול בפיברומיאלגיה. אמנם תרופה זו מרדימה, מפחיתה חרדה ומרפה שרירים וכל הפעולות האלו הן רצויות בפיברומיאלגיה, אך מצד שני היא אינה מתקנת את הליקוי בדפוסי השינה שקיים בפיברומיאלגיה. כמו כן היא אכן נוטה לגרום לתלות פיזית. וכאמור, אין הוכחה מבוססת לכך שקלונקס יכולה "לרפא" פיברומיאלגיה.
אני מצטרף בחום להמלצה לגבי טיול - למעשה כל פעילות גופנית אירובית והדרגתית עשוייה להועיל וצעידה היא אחת הפעילויות המומלצות ביותר. מים חמים אכן מקילים בכל צורה, כולל רחצה בחמי מרפא למיניהם וכן הידרותרפיה המועברת על ידי פיזיותרפיסט מוסמך.
יש כיום מספר תרופות אשר הוכחו כיעילות בטיפול בפיברומיאלגיה, החל מהאלטרול הותיק, אשר משפר את איכות השינה וגם מפחית כאב וכלה בתרופות החדישות יותר - ליריקה וסימבלטה. שתי אלו נרשמו לאחרונה בארץ כטיפול לפיברומיאלגיה (אם כי עדיין לא נכנסו לסל הבריאות) וזאת בזכות מחקרים מבוססים היטב שהדגימו את יעילותן בתסמונת זו. יש להדגיש שלמרות שסימבלטה היא גם תרופה נוגדת דיכאון, בפיברומיאלגיה היא עשוייה להועיל גם לחולים שאינם סובלים מדיכאון. ליריקה לעומת זאת אינה תרופה נוגדת דיכאון כלל.
מבחינת המהלך, פיברומיאלגיה איננה מחלה פרוגרסיבית, כלומר אינה נוטה להחמיר עם השנים. יש לרוב תקופות טובות יותר וטובות פחות, אך אין התדרדרות.
בשורה התחותונה כפי שאת מבינה פיברומיאלגיה היא מחלה שניתן לטפל בה ולשפר את איכות החיים של החולים בצורה משמעותית וכדאי לטפל בה באופן נמרץ ומקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

