טיפול תרופתי בלופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי בלופוס
    שרון
    07/04/2009

ד"ר שלום,
    אני חולת לופוס מאז גיל 18. הלופוס מתאפיין אצלי בדלקת פרקים (נפיחות של המפרקים), כאבי ראש, חולשה.
    יחד עם זאת יש לי אנמיה 9.6.
    בעבר הרופאים נתנו לי סטרואידים בשילוב פלקווניל הטיפול עזר מאוד. ולאחר תקופה של שנתיים החלטתי (על דעת עצמי) להפסיק עם הכדורים כיוון שהסטרואידים העלו אותי 30 ק"ג וזה הקשה עליי גם פיזית וגם נפשית. כאשר הפסקתי עם הכדורים מצבי הבריאותי נשאר תקין במשך 7 שנים ועתה הלופוס שוב התפרץ.
    הייתי אצל הראומטולוג שנתן פלקווניל והמליץ על סטרואידים.
    שאלתי היא האם קיים טיול תרופתי אחר מלבד סטרואידים?
    מתוסכלת, שרון...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי בלופוס

הוספת תגובה

• שרון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    09/04/2009

הטיפול בלופוס תלוי בגורמים שונים- חומרת המחלה, הביטויים הקלינים- באיזה אברים יש התלקחות-פרקים, עור, לב, ריאות, כליות, מח וכ"ו. כמו כן תלוי בתגובה בעבר לטיפול.
    היום קיימים מספר אפשריות לטיפול ללא סטרואידים למרות שהנסיון קובע שסטרואידים יעילים מאוד.
    לקבוע טיפול אחר רצוי להתיעץ עם הראומטולוג או מומחה בלופוס.
    ללא ספק מומלץ טיפול בפלקווניל לכל חולי לופוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ולופוס

שרון
    09/04/2009

קודם כל תודה על התשובה.
    שנית רציתי לשאול מדוע לחולות בלופוס לא מומלץ להשתמש בגלולות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/04/2009

קיים קשר בין חשיפה להורמוני אסטרוגן והתפתחות ו/או התלקחות לופוס. לכן לא מומלץ שימוש בגלולות כאמצעי מניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו