טיפול ב- FMS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ב- FMS
    גדעון
    07/04/2009

שלום,

אני בן 42. הובחנתי כחולה פיברומיאלגיה, על ידי רופא ראומטולוג ונוירולוג, לפני כשבע שנים, לאחר Infectious mononucleosis. טופלתי באלטרול (עד מינון של 75 מ"ג) שעזר באופן משמעותי להקלה על הכאבים וכן בבונדורמין 0.25 מ"ג אשר שיפר את הפרעות השינה. (זאת בנוסף לטיפול בביו-פידבק)
    עם השנים השפעת התרופות ירדה, הכאבים הלכו והתגברו, איכות השינה החמירה וכתוצאה מכך (וממשבר חיים בלתי נמנע נוסף) התחלתי לסבול מחרדות. בהמלצת הרופא הוחלף הטיפול מאלטרול ל-Cipralex מ"ג 10 ליום, אשר לאחר כחודש הביא להפחתה משמעותית בכאבים ובחרדות. עם זאת, אני ממשיך לסבול מאיכות שינה ירודה, קשיי הרדמות ויקיצות.

בבדיקה במעבדת שינה בחודשים האחרונים נמצא כי אני סובל מ-Restless Leg Syndrome וניתן לי טיפול ב-Requip מ"ג 0.5 ליום. בשל המשך בעיות השינה עם הטיפול ברקוויפ (ומחשש שהציפרלקס מפחית את פעולת הרקוויפ)- הוצע לי להחליף את הטיפול בשתי תרופות אלה ב- Gabapentin מ"ג 300 פעמיים ביום.

מאחר ואני חושש לחזרת הכאבים והחרדות עם הפסקת הטיפול בציפרלקס ברצוני לשאול:
    1. האם התרופה Gabapentin עשויה לעזור לטיפול משולב בכאבי ה-RLS, FMS, בחרדות ובהפרעות השינה?
    2. האם ניתן לשלב Gabapentin עם Cipralex אשר מקל מאוד על הכאבים והחרדות כרגע?
    3. האם יש מקום להחליף את הטיפול בבונדורמין או להוסיף לו על מנת לייצב את שעות השינה?
    3. האם ישנה אפשרות נוספת אותה אוכל להציע לרופא שלי אשר עשויה לטפל בכל התסמינים?

אודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב- FMS

הוספת תגובה

• לגדעון

ד''ר יעקב אבלין
    11/04/2009

גדעון שלום
    גבאפנטין היא תרופה שעשוייה לעזור לרבים מהתסמינים של הפיברומיאלגיה, בדומה לתרופה ליריקה שהיא נגזרת של תרופה זו. אמנם קיים מידע רב יותר לגבי יעילותה של הליריקה. אין מניעה עקרונית לשלב את הגאבפנטין עם הציפרלקס, הפועל במנגנון אחר. יתכן שתחת שילוב זה השינה תשתפר ללא צורך בהמשך הטיפול בבונדורמין. אפשרות נוספת היא לנסות לחזור לאלטרול במינון נמוך (אלטרולט) כתחליף לבונדורמין. למרות שיעילותה של תרופה זו פחתה בעבר הרי שלאחר הפסקתה לתקופה ממושכת יתכן ששוב תהיה לה השפעה חיובית. אם לא תהיה תגובה מספיק טובה לגאבפנטין ניתן לנסות כאמור את הליריקה. אפשרות אחרת היא לנסות להחליף את הציפרלקס בסימבלטה, תרופה בעלת יעילות רבה הרבה יותר לטיפול בפיברמיאלגיה (בהשוואה לציפרלקס).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו