מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום. אני הריונית המאובחנת עםאפי09/04/2009
בכטרב (א.ס), אבחנה שמעולם לא הייתי שלמה איתה (אבל לא היה לי משהו אחר..) והתבססה בעיקר על התאורים שלי פלוס בדיקות MRI.
כעת אני בתחילת השליש השלישי של ההיריון.
יש לי כאבים איומים (אלו אינם כאבי גב של היריון, זה לא ההיריון הראשון שלי) באיזור הגב תחת (מפרקים סקרואיליאקים). הכאב יכול להעיר אותי בלילה, הוא הכי חזק בערב/לילה ומאד לא אחיד בהתנהגותו (לפעמים כואב לי להתיישב ולפםעמים לו אבל תמיד קשה לי להרים רגל אחת כשאני לובשת מכנסיים למשל). כמו כן יש לי נפיחויות שבאות והולכות עם או בלי כאב בברך אחת (שנוקרה בעבר כמה פעמים) ובמפרקי הקרסול).
אני רוצה לדעת קודם כל האם זה נשמע לך כמו משהו שיכול בכלל להיות בכטרב?
שנית מה אפשר לעשות בזמן היריון כדי להקל? האם כדאי להעדיף לידה בניתוח? אפשר בכלל לקבל אפידורל כשהדקלת פעילה?
לגבי בדיקות מעבדה - שקיעת הדם ESR שלי מוחשת (72) (שעה אחת) אבל הבדיקה של CRP תקינה.
לא ברור לי איך למה ומה המשמעות.
מה שברור לי זה שאני כואבת וסובלת.
אשמח לכל עצה.
חג שמח ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד''ר יעקב אבלין11/04/2009מיקי שלום,
הסימפטומים שאת מתארת עשויים להיות ביטוי של מחלת ה - Ankylosing Spondylitis עם מעורבות פעילה של מפרקי ה - Sacro - iliac. נראה שכדאי לבחון עם הראומטולוג את הטיפול היעילות ביותר למחלה זו כאשר האפשרות של טיפול בתרופה ביולוגית מקבוצת האנטי TNF נראה כאפשרות הטובה ביותר. אין סיבה מיוחדת להעדיף ניתוח על לידה וגינאלית במצב זה אם כי בכל מקרה המרדים צריך להיות מודע לדלקת המפרקים גם בבואו לתכנן את ההרדמה האפידוראלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)